Srbija i Italija potvrdile su prijateljstvo i solidarnost tokom pandemije: Ana Brnabić se sastala sa Ivanom Skalfarotom

03.11.2020

12:48 >> 12:49

0

Na sastanku je bilo reči i o merama koje dve zemlje preduzimaju kako bi se ublažile ekonomske posledice izazvane pandemijom Kovid 19

Srbija i Italija potvrdile su prijateljstvo i solidarnost tokom pandemije: Ana Brnabić se sastala sa Ivanom Skalfarotom
Copyright srbija.gov.rs

Nova Vlada Srbije je Vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta koja ostaje na proevropskom putu, poručila je u razgovoru sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Ivanom Skalfarotom, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Ona je tokom razgovora o daljem intenziviranju ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja, izrazila zahvalnost Italiji na doprinosu koji daje stabilnosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana i aktivnom zalaganju za evropsku perspektivu čitavog regiona.

Premijerka Brnabić je ocenila da su Srbija i Italija održale visok nivo odnosa, a prijateljstvo i solidarnost potvrdile su i tokom pandemije Kovid 19 slanjem humanitarne i medicinske pomoći. Premijerka Brnabić se zahvalila Italiji što je slanjem svog medicinskog tima tokom pandemije pomogla srpskim lekarima.

Državni sekretar Skalfaroti je poželeo uspeh premijerki Brnabić u novom mandatu i istakao da Italija ostaje pri stavu da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i ocenio da je to obostrani interes i Evrope i regiona Zapadnog Balkana.

Državni sekretar Skalfaroti se zahvalio na pomoći koju je Srbija uputila Italiji tokom pandemije i istakao da je tim činom solidarnosti Srbija potvrdila svoj evropski karakter.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje dve zemlje preduzimaju kako bi se ublažile ekonomske posledice izazvane pandemijom Kovid 19.

Inicijativa koja menja region: Vučić na Regionalnom forumu, prisustvuju Zaev i Rama, Đukanović otkazao učešće

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike