Slove za ”svima prihvatljive”: Uz Tanju Fajon i Bilčika u međustranački dijalog se uključuju još dva posrednika?

01.02.2021

14:23

0

U izvorima iz Evropskog parlamenta kažu da je ideja o vraćanju Kukana i Flekenštajna aktuelna

Slove za ”svima prihvatljive”: Uz Tanju Fajon i Bilčika u međustranački dijalog se uključuju još dva posrednika?
Copyright Profimedia

Nekadašnji šef delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju, Eduard Kukan, za Tanjug kaže da je odluka o njegovom ponovnom učešću u Međustranačkom dijalogu u Srbiji ”još daleko od konačne”.

On je tako odgovorio na navode nekih srpskih portala da bi nekadašnji parlamentraci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn trebalo da se, pored Tanje Fajon i Vladimira Bilčika, uključe u drugu fazu Međustranačkog dijaloga u Srbiji, uz konstataciju da je to trenutno ”osetljiva informacija” koju, zasad, ne želi da komentariše.

U izvorima iz Evropskog parlamenta za Tanjug kažu da je ideja o vraćanju Kukana i Fleknštajna kao posrednika u Međustranački dijalog u Srbiji aktuelna, a da dolazi na osnovu početne inicijative predsednika Spoljnopolitičkog odbora EP, Dejvida Mekalistera.

pročitajte još

Izvori iz EP navode da su Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, kao ”odlični poznavoci i prijatelji Srbije”, od početka inicijative za uspostavljanjem Međustranačkog dijaloga, slovili za ”svima prihvatljive” posrednike.

Dejvid Mekalister je u oktobru 2019. godine pred prvu rundu Međustranačkog dijaloga u Srbii naveo da će Eduard Kukan i Knut Flekenštajn “podržati ovaj proces posredovanjem u dijalogu”.

Iz kabineta Dejvida Mekalistera za Tanjug kažu da će svoj komentar o najavi nastavaka i modalitete druge faze Međustranačkog dijaloga imati tek nakon sastanka sa predsedavajućin Narodne skupštine Srbije, Ivicom Dačićem.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike