Selaković o odnosima sa Azerbejdžanom: Baku stvorio mogućnosti za jaču ekonomsku saradnju

27.07.2021

10:25

0

Autor: M. I.

Selaković je naglasio čvrste odnose dvojice predsednika

Selaković o odnosima sa Azerbejdžanom: Baku stvorio mogućnosti za jaču ekonomsku saradnju
Copyright Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Međuvladina komisija za ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana ima za cilj produbljivanje ekonomskih odnosa dve zemlje i uveren sam da će današnja sednica dati rezultate u tom pogledu, poručio je u Bakuu šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

On je nakon šestog zasedanja Komisije rekao da su politički odnosi između dve zemlje dostigli visok nivo i zahvalio Azerbejdžanu na humanitarnoj pomoći u vidu medicinske opreme koju je donirao prošle godine.

pročitajte još:

Selaković je naglasio čvrste odnose dvojice predsednika i izrazio očekivanja za produbljivanje saradnje, ne samo u ekonomskom smislu, već i u svim drugim oblastima.

Na zajedničkoj konferenciji za medije, u prisustvu azerbejdžanskog ministra za rad i socijalnu zaštitu stanovništva Sahila Babajeva, Selaković je ukazao na značaj posete predsednika Ilhama Alijeva Beogradu u oktobru.

Tada će se u Beogradu obeležiti 60 godina od prvog samita Pokreta nesvrstanih, a dvojica zvaničnika istakli su važnost održavanja takvog skupa, čiji su suorganizatori Srbija i Azerbejdžan.

Ministar Babajev je pozvao srpske kompanije da sarađuju sa azerbejdžanskim i pohvalio međusobnu saradnju po svim važnim strateškim pitanjima.

U Bakuu se danas održava i Poslovni forum koji organizuju Privredna komora Srbije i Azpromo (Azerbejdžanska fondacija za promociju izvoza i investicija), a Selaković poručuje da je to odlična prilika da kompanije obe zemlje istraže potencijale za međusobnu saradnju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike