Razgovor prijatelja: Predsednik Srbije sa Dodikom i Čovićem o regionu i evropskim integracijama

12.10.2020

18:33 >> 21:44

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu je podelio delić atmosfere sa susreta sa uvaženim gostima

Razgovor prijatelja: Predsednik Srbije sa Dodikom i Čovićem o regionu i evropskim integracijama
Copyright Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem, koji je danas boravio u poseti Republici Srbiji, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Sastanak je održan u okviru nastavka regionalnih razgovora, a teme su bile evropske integracije i perspektiva članstva Srbije i Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Sagovornici su razgovarali i o Paketu proširenja Evropske komisije, kao i o Ekonomsko-investicionom planu EU za Zapadni Balkan.

Diskutovalo se i o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i saniranju posledica epidemije Kovid-19, navodi se u saopštenju.

Govoreći o Paketu proširenja za 2020. godinu, predsednik Vučić, Milorad Dodik i Dragan Čović istakli su važnost procesa pristupanja EU u cilju održavanja snažne evropske perspektive regiona, kao i za dalju transformaciju usmerenu na izgradnju razvijenih i stabilnih zemalja.

Saradnja sa evropskim partnerima na tom putu, istakli su sagovornici, unaprediće proces pristupanja.

Uvažavajući opredeljenost ka pristupanju Uniji, razgovarano je o unapređenju regionalne saradnje i jačanju dobrosusedskih odnosa, dodaje se u saopštenju.

Nastavak razvoja regiona i poboljšanje odnosa, od velike su važnosti za ostvarenje dugogodišnjih spoljnopolitičkih prioriteta poput članstva u Evropskoj uniji.

„Evropski put Srbije i saradnja u regionu, predstavljaju prioritete srpske spoljne politike“, istakao je predsednik Vučić i naglasio da će plan za ekonomski oporavak Zapadnog Balkana i razvijanje odnosa u regionu doprineti ekonomskoj konkurentnosti i jačanju privrede.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je ranije i najavljeno, priredio je prigodnu večeru za uvažene goste, Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Uz čašu vina, bila je ovo prilika da se razgovara o stanju u regionu.

Kako je predsednik Srbije uz fotografije koje ilustruju prijatnu i prijateljsku atmosferu napisao: Razgovor prijatelja.

Nešto kasnije predsednik Vučić je na svom Instagram profilu “buducnostsrbijeav” podelio još jednu fotografiju sa sastanka.

– Imao sam čast da ugostim drage prijatelje, Milorada Dodika i Dragana Čovića, da razgovaram o svim ključnim političkim pitanjima važnim za region, a posebno za BiH i Srbiju – poručio je Vučić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike