Predsednik Vučić u intervjuu za kineske medije: Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj

09.02.2021

08:33 >> 09:16

0

Autor: A. B.

Pohvalio je Kinu zbog ispunjenja obećanja da će vakcine učiniti globalnim javnim dobrima

Predsednik Vučić u intervjuu za kineske medije: Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je, u intervjuu kineskoj medijskog grupi (CMG), opisujući odnos Srbije i Kine, da je prijatelj u nevolji pravi prijatelj i zahvalio za svu podršku i pomoć koju je Kina pružila Srbiji.

Vučić je, uoči današnjeg Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, kazao da je veoma zainteresovan da čuje govor kineskog predsednika Si Ðinpinga, da sazna kakvo je njegovo viđenje globalne budućnosti i saradnje Kine sa svim zemljama, te da čuje kineske planove.

Ukazujući na značaj inicijative “Pojas i put”, rekao je da je ona olakšala saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, i izrazio nadu u dalje jačanje ekonomskih veza s Kinom, kao i udruživanje u borbi protiv kovida 19.

TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik je zahvalio na velikoj podršci i pomoći Kine Srbiji.

– Veoma smo zahvalni, i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. I uputio bih veliko hvala našim kineskim prijateljima – naglasio je on.

Srbija je u januaru dobila milion vakcina iz Kine, i zahvaljujući tim vakcinama, istakao je Vučić, Srbija je sada vodeća u vakcinaciji u Evropi.

Pročitajte još:

On je pohvalio Kinu zbog ispunjenja obećanja da će vakcine učiniti globalnim javnim dobrima kad budu dostupne, sa većom pristupačnošću i dostupnošću zemljama u razvoju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike