Predsednik Vučić od mandatara tražio kontinuitet i novu energiju: Siniša Mali se obratio nakon sednice predsedništva SNS

05.10.2020

16:33 >> 18:07

0

U narednih sedam dana biti održana nova sednica Predsedništva, kada će mandatar izneti viziju nove vlade i saopštiti konkretna imena

Predsednik Vučić od mandatara tražio kontinuitet i novu energiju: Siniša Mali se obratio nakon sednice predsedništva SNS
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je večeras da je Predsedništvo jednoglasno prihvatilo predlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije.

Mali je posle sednice Predsedništva SNS rekao da je Vučić novom mandataru sugerisao da su rotacije među sadašnjim članovima vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica.

TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Kako je rekao, tema sednice su bili rezultati prethodne vlade i o tome šta je do sada urađeno, navodeći da nova vlada treba da bude još energičnija i bolja.

-Naglasak je na onome šta smo uradili po pitanju ekonomskog rasta, borbe protiv pandemije korona virusa, izgradnje bolnica… Naš prioritet za budućnost su još bilji rezultati u okviru ekonomije, više puteva, više pruga, veća vojna i zdravstvena moć, rekao je Mali, ističući da su to tri cilja – ekonomska, zravstvena i vojna moć.

On je naglasio da od 900 evra prosečne plate i 430 evra prosečne penzije do kraja 2025. godine se ne odustaje.

Od nove vlade će se očekivati dalji rast ekonomije, privrede, povećanje zaposlenosti, rast plata i penzija, rast vojne moći i jačanje odbrambenih sposobnosti Vojske Srbije, kao i borba sa kovidom.

Mali je rekao da će u narednih sedam dana biti održana nova sednica Predsedništva, kada će mandatar izneti viziju nove vlade i saopštiti konkretna imena.

Jedna od tema je, kaže, bila i skupština SNS i podmlađivanje svih stranačkih organa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike