Prebijanje Luke je poslednje upozorenje za sve: Protest u Gračanici, okupljeni traže ostavku komandira policije (FOTO+VIDEO)

15.04.2021

14:47 >> 15:47

0

Otac povređenog mladića ukazao na propuste policije tokom istrage

Prebijanje Luke je poslednje upozorenje za sve: Protest u Gračanici, okupljeni traže ostavku komandira policije (FOTO+VIDEO)
Copyright Youtube Kosovo onlajn printscreen

Porodica Luke Dimitrijevića, mladića koji je preksinoć prebijen u Gračanici, prijatelji i meštani protestovali su danas i uputili zahtev da komandir lokalne policijske stanice Bratislav Trajković podnese ostavku.

-Pozivam komandira i policajce u Gračanici koji vode istragu da budu časni i pošteni prema sebi jer i oni imaju decu, da se sklone sa ovog slučaja, jer ga iz nekog razloga ne rade kako treba. Imam pravo i zakon mi to dozvoljava i uputiću zahtev Policijskom inspektoratu da se izvrši unutrašnja kontrola onoga što se dešava u procesu istrage. Tražiću od regionalne policije da preuzme slučaj, pokrene ponovo istragu i da se izuzme pristrasan stav ljudi koji vode policijsku stanicu u Gračanici, rekao je Dejan Dimitrijević, otac mladića kojeg su pretukla trojica Albanaca, prenosi Kosovo onlajn.

Dimitrijević je ukazao na propuste policije tokom istrage sa ciljem, kako je rekao, da se njegov sin osumnjiči kao napadač. Navodi da su napadači u nekoliko navrata dolazili i u policijsku stanicu i davali izjave dok su na njegovo insitiranje devojke koje su bile svedoci tuče juče dale izjave policiji.

Youtube Kosovo onlajn printscreen

-Ja to neću da prihvatim. Zbog toga što se dešava trenutno u istrazi koja je urađena apsolutno pogrešno i što sada čujem da se priča, mada nemam dokaza za to, ali biće suđenja, da je moj sin započeo napad i bio u alkoholisanom stanju. Ja sam insistirao da se to veče uradi alkotest i napadača i dece koje su napadnuta. Rečeno mi je da nema potrebe. Ide se na to da je sada moj sin izazvao napad. Ja neću apsolutno da odustanem od toga ko god pokušava nešto drugo da uradi, rekao je Dimitrijević.

On navodi da je u nizu provokacija, njegovu porodicu najviše razočarala izjava da su njegovom sinu nanete lakše telesne povrede, bez potvrde lekara iz bolnice.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović najavio je da će, ukoliko komandir i rukovodstvo policijske stanice ne podnesu ostavke insistirati da se započne proces njihove smene. Podsetio je da je pre nekoliko godina Skupština opštine Gračanica donela odluku da komandir Bratislav Trajković bude razrešen.

Youtube Kosovo onlajn printscreen

-Šest meseci nije bio u policijskoj stanici. Kome je bilo u interesu, zašto ga je Priština vratila po svaku cenu na to mesto i dalje se ne zna. Nedopustivo je da se ovaj slučaj okarakteriše tako da je došlo do nesporazuma i da su nanete lake telesne povrede, a bez toga da se sačeka zvanični izveštaj iz bolnice. Pitam se ko ovde o nama odlučuje da li je neko lakše ili teže povređen. Mislim da je moralna obaveza komadira i svih funkcionera u policijskoj stanici da podnesu ostavke. Naše prisustvo govori da nismo zadovoljni radom Policije, kazao je Popović.

On je dodao da se desilo nešto što nije smelo da se desi u Gračanici, te da je prebijanje Luke poslednje upozorenje za sve.

Protestu je prisustvovalo više od stotinu meštana Gračanice, kao i predstavnici lokalnih institucija i civilnog sektora.

Luku Dimitrijevića napala su u utorak uveče trojica Albanaca, pošto je, kako tvrde predstavnici policije, boravio na privatnom posedu preduzeća za uzgoj i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Nakon što su Luka, njegova devojka i sestra krenuli kući, trojica radnika obezbeđenja su ih presrela automobilom, a njega pretukla metalnim šipkama. Napadači su posle ispitivanja u policijskoj stanici pušteni na slobodu.

Foto: Printskrin/Kosovoonline

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike