Petković na Kosovu: Uručio ključeve stanova za 12 porodica, na Cveti u Visokim Dečanima

25.04.2021

07:05

0

Uručivanje ključeva stanova kosovska ministarka ocenila kao provokaciju

Petković na Kosovu: Uručio ključeve stanova za 12 porodica, na Cveti u Visokim Dečanima
Copyright Instagram/petarpetkovic.kim

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, gde danas prisustvuje svetoj Liturgiji povodom praznika Ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim – Cveti u manastiru Visoki Dečani, nakon koje će sa igumanom manastira arhimandritom Savom obići manastirski posed.

Posetu Kosovu, Petković je započeo u Kosovskoj Mitrovici i opštini Kosovska Kamenica gde je obišao porodice Miloša Ivkovića, samohranog oca sa četvoro dece i četvoročlanu porodicu Krste Stojkovića sa dvoje dece u kojoj niko nije zaposlen. Posetu će Petković završiti obilaskom novoizgrađenog vrtića u selu Jažince, u opštini Štrpce.

Praznik Vrbica Petković je proslavio u Bostanu kod Novog Brda i u crkvi Uspenja presvete Bogorodice.

TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM / VLADIMIR ZARKOVIC

-I danas smo se ovde okupili da pozovemo na mir i na slogu. Država Srbija je uz vas i pomagaće vam. Uz pozdrave koje vam šalje predsednik Aleksandar Vučić želim da vam kažem da Srbija čini sve da sačuvamo mir, da pozovemo na prisebnost i da, što je u našoj moći, učinimo sve kako bi život ovde bio bolji i kako bi vi i vaša dečica ovde imali budućnost, rekao je Petković.

TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM / VLADIMIR ZARKOVIC

Direktor Kancelarije za KiM i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručili su i ključeve za 12 stambenih jedinica u naselju Bošnjačka mahala u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM / VLADIMIR ZARKOVIC

Stanovi su izgrađeni sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za KiM, a namenjeni su mladim bračnim parovima, interno raseljenim licima i socijalno-ugroženim porodicama. Kako je najavio, biće položen kamen temeljac za još tri zgrade, a do kraja godine očekuje se da bude izgrađeno još 15 stambenih zgrada, u ukupnom iznosu od 650 miliona dinara, prenosi Kosovo onlajn.

TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM / VLADIMIR ZARKOVIC

Spirić je podsetio da je u Kosovskoj Mitrovici od Božića do sada podeljeno 98 stambenih jedinica, zahvaljujući državi Srbiji.

TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM / VLADIMIR ZARKOVIC

Petar Petković je takođe posetio selo Donje Močare i porodicu samohranog oca četvoro dece Miloša Ivkovića kojoj je sredstvima Kancelarije izgrađena nova kuća.

Uručivanje ključeva stanova kosovska ministarka ocenila kao provokaciju

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala izjavila je će Priština “preduzeti mere”, ako se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković tokom boravka u Pokrajini ne bude pridržavao Briselskog sporazumna.

Ona je objasnila da je Petkoviću dozvola za ukazak na KiM data “pod uslovom da se pridržava Briselskog sporazuma”, a to što je on predao ključeve 12 stanova stanovnicima severnog dela Kosovske Mitrovice nazvala “provokacijom”, prenosi prištinska Gazeta.

-To je problem kod njih, sa njima se pokušava biti korektan, u skladu sa sporazumima sklopljenim pre mnogo godina, a sa druge strane se vidi element provokacije. Očekujemo da se Petković pridržava sporazuma, u suprotnom moramo preduzeti sve mere koje možemo preduzeti”, rekla je Gervala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike