Optužbe na račun Vjose Osmani: Izbor za predsednicu deo političkih pregovora, glasove poslanika kupovala vlada

07.04.2021

08:29

0

Vjosa Osmani preuzela je dužnost juče

Optužbe na račun Vjose Osmani: Izbor za predsednicu deo političkih pregovora, glasove poslanika kupovala vlada
Copyright Vjosa Osmani, Tanjug/AP

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Valjentina Redžepi-Bunjaku izjavila je da poseduje informacije da je izbor za funkciju predsednika Kosova bio deo političkih pregovora, dok je kupovinu glasova poslanika direktno vršila Vlada, a posebno premijer Aljbin Kurti, prenosi Ekonomija Onlajn.

U intervjuu za ATV, Redžepi-Bunjaku je rekla da je DSK kao opozicija ispunio svoju obavezu, dok je u rukama građana da odluči da li je politička pogodba bila ispravna da se obezbedi neophodni kvorum sadašnjem predsedniku Kosova Vjosi Osmani.

-Prema informacijama koje imamo, viđali smo ih u medijima, čak i na dan izborne sednice, bilo je cenkanja sa glasovima. Ali, za ove pogodbe odgovorni su Vlada i Kurti, a ne mi kao opozicija. Mi smo kao opozicija ispunili svoju obavezu i na građanima je da li je pregovaranje o glasanju bilo uredno, kako bi se osigurao kvorum za Osmani, rekla je Redžepi-Bunjaku.

Ona je, između ostalog priznala i da je to razlog njenog odsustva na prvoj izbornoj sednici, iako je javno iznosila stav da podržava Osmani.

Vjosa Osmani, koja je glasovima većine poslanika prištinske skupštine izglasana za predsednika privremenih institucija, preuzela je juče tu dužnost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike