Musljiu: Kurti i Osmani pobegli kao mokre kokoške sa severa (VIDEO)

31.01.2021

08:08 >> 09:01

0

Pobegli su kao mokre kokoši, uprkos činjenici da su bili pod zaštitomm rekla je Ganimete Musljiu

Musljiu: Kurti i Osmani pobegli kao mokre kokoške sa severa (VIDEO)
Copyright printscreen/youtube/Prive TV

Kandidat za poslanika Demokratske partije Kosova Ganimete Musljiu izjavila je da su predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i vršilac dužnosti predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani juče iz Severne Kosovske Mitrovice pobegli, kako je rekla, “kao mokre kokoši”, prenosi Ekonomia Onlajn.

-Pobegli su kao mokre kokoši, uprkos činjenici da su bili pod zaštitom – rekla je Musljiu.

Ona je dodala da je Kurti imao priliku da pokaže hrabrost koju predstavlja u Prištini i ocenila da su Osmani i Kurti poslali lošu poruku građanima Severne Mitrovice.

-Kandidati za važne funkcije ne usuđuju se da pošalju poruke od straha u Severnoj Mitrovici -rekla je Musljiu i dodala da Kurti i Osmani “nemaju kičmu” da budu premijer i predsednik.

Osmani i Kurti obišli su juče pogon Trepče, a prištinski mediji su preneli da su ih po ulasku u severni deo Kosovske Mitrovice okupljeni građani sprečili da prođu dalje.

“Večernje novosti” su na svom portalu objavile da su ih građani u severnom delu grada dočekali uz zvizduke i negodovanje.

Predsednik Srpskem liste Goran Rakić ocenio je kao “sramnu i apsolutno nedopustivu provokaciju” današnji dolazak Vjose Osmani i Aljbina Kurtija na rubni deo Severne Mitrovice.

Oni su, kako je naveo u saopštenju, iako zvanična kampanja nije počela danas želeli da izazovu incidente i nemire i sebi zarade jeftine političke poene provocirajući srpski narod dovodeći desetine do zuba naoružanih ljudi u srpsku opštinu na severu.

“To što su u svojoj pratnji imali ljude sa obeležjima OVK pokazuje neskrivenu nameru da se izazove reakcija Srba, koji su svojim okupljanjem, zvižducima i pozivima da napuste sever iskazali jasan protest”, istakao je Rakić.

On je zahvalio građanima Severne Mitrovice koji su bili uzdržani i nisu naseli na ovu provokaciju, ali su “ujedno pokazali čiji je ovo prostor i kome pripada, da provokatorima ovde nije mesto”, navodi se u saopštenju SL.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike