Drvo prijateljstva: Vučević i Stanivuković u poseti manastiru Pečerski

19.08.2021

12:18 >> 12:49

0

Autor: A.S.

Kao trag ove posete posadili smo drvo prijateljstva, koje će svoje grane širiti na ovom svetom mestu mira i duhovnog podviga

Drvo prijateljstva: Vučević i Stanivuković u poseti manastiru Pečerski
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas su obišli manastir Pečerski, gde su se sastali sa arhimandritom Tihonom.

– One slavne 1330. godine, kada je Sveti Stefan Dečanski pobedio u bici na Velbuždu, stvorivši od Srbije najjaču balkansku silu, u dalekoj Rusiji, na obalama reke Volge kod Nižnjeg Novgoroda, nastao je čuveni manastir Pečerski – napisao je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Pročitajte još:

– Danas sam zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem imao tu čast da obiđem ovaj svetionik ruskog pravoslavlja i da se sastanem sa arhimandritom Tihonom, izuzetno mudrim i posvećenim ocem, koji je ujedno i vikar vladike Nižnje Novgorodskog. Kao trag ove posete posadili smo drvo prijateljstva, koje će svoje grane širiti na ovom svetom mestu mira i duhovnog podviga, svedočeći narednih decenija o srpsko-ruskom prijateljstvu i neraskidivoj vezi naših naroda učvršćenoj božanstvenim pravoslavljem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike