Drecun: Pokreće se istraga - kako su veterani OVK došli do poverljive dokumentacije

02.10.2020

08:33 >> 11:29

0

Drecun: Pokreće se istraga - kako su veterani OVK došli do poverljive dokumentacije
Copyright Profimedia

Dokumenta predmeta ratnih zločina anonimno su dostavljana Organizaciji ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM u prošlom sazivu Milovan Drecun je, govoreći o tome, izjavio da bi, po njegovom mišljenju, sada Specijalizovano tužilaštvo trebalo da sprovede istragu da se utvrdi kako je dokumentacija došla u posed veterana OVK, da se vidi ko je to uradio, zašto je uradio i da se kazne odgovorni.

– Imajući u vidu iskustvo iz Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu, shvatili su kolika je opasnost za konačan ishod procesuiranja odgovornih za zločine OVK – rekao je Drecun.

On je dodao da je Specijalizovano tužilaštvo brzo odreagovalo da spreči dalje pokušaje ometanja izvršenja pravde i da su poslali poruku da će biti sankcionisani za takvo delovanje.

– Ovo je jedna veoma osetljiva faza u čitavom procesu suđenja za zločine koje je počinila teroristička OVK, suđenja koja tek treba da počnu. Ceo proces utvrđivanja istine i kažnjavanja odgovornih je ušao u osetljivu fazu, kada je podignuta prva potvrđena optužnica – naveo je on.

Drecun je dodao i da će na suđenje Ramušu Haradinaju, kada su svedoci na čudan način nestajali, biti interesantno da se vidi šta će Specijalizovano tužilaštvo da uradi da bi ohrabrilo svedoke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike