Dačić za 24sedam: Brutalna demonstracija sile nad srpskim medijima neće promeniti istinu

03.09.2021

08:42 >> 12:41

0

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić oštro je osudio ophođenje prema našoj medijskoj ekipi na aerodromu u Podgorici

Dačić za 24sedam: Brutalna demonstracija sile nad srpskim medijima neće promeniti istinu
Copyright Ivica Dačić, Tanjug/Miloš Milivojević

Novinarska ekipa 24sedam sletela je jutros na podgorički aerodrom kako bi naredna tri dana pratila sva dešavanja povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, ali je na izlazu sa aerodroma snimatelju našeg portala oduzeta sva oprema.

Carinici nisu dali nikakvo objašnjenje iako je naša ekipa imala svu potebnu dokumentaciju, za opremu koju su uneli u Crnu Goru, kao i akreditacije za praćenje događaja.

Pročitajte još

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić oštro je osudio ovakvo ophođenje prema našoj medijskoj ekipi.

– Ovo je još jedan pokazatelj brutalne demonstracije sile crnogorskih vlasti nad slobodom medijskog izveštavanja. Uopšte me ne čudi ova vrsta represije. Ako samo pogledamo kako su se u proteklih nekoliko meseci i godina ophodili prema srpskom narodu. Kao predsednik Skupštine i kao pojedinac osuđujem ovakav čin. Bez obzira na pokušaj sprečavanja izveštavanja medija spskom narodu je jasno da vlast u Crnoj Gori na sve načine pokušava da iskrivi realnost i pravu situaciju u toj državi. Neće promeniti istinu! – istakao je Dačić za 24sedam.

On je ponovio da niko u Srbiji ne dovodi u pitanje crnogorsku nezavisnost, ali da je Beograd zainteresovan za položaj Srba i Srpske pravoslavne crkve (SPC) u toj zemlji.

Ocenio je da su tenzije u Crnoj Gori povodom ustoličenja novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija drastičan primer korišćenja crkvenog događaja u političke svrhe.

Podsetimo, ustoličenje mitropolita je u nedelju, 5. septembra na Cetinju, a u subotu popodne je svečani doček patrijarha Porfirija, koji bi u nedelju trebalo da predvodi ustoličenje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike