Dačić: Na razgovor sa strankama koje neće međunarodne posrednike pozvaću predsednika Vučića

19.04.2021

14:50

0

Autor: I.K.

Dačić je rekao da će sutra odrediti tačan datum dijaloga i da očekuje da će razgovori početi u narednih desetak dana

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će sutra zakazati razgovore sa političkim strankama koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu, ali bez međunarodnih posrednika i najavio da će na te razgovore pozvati i predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

Dačić je rekao da će sutra odrediti tačan datum dijaloga i da očekuje da će razgovori početi u narednih desetak dana.

On je podsetio da su se, između ostalih, DSS, SPAS, Dosta je bilo i Srpska radikalna stranka izjasnile da ne žele da učestvuju u dijalogu sa evropskim posrednicima.

pročitajte još

-Moja obaveza kao predsednika parlamenta je da saslušam i razgovaram i sa tim političkim strankama. Pozivam sve političke stranke bez obzira da li učestvuju u jednom ili drugom formatu da pripreme svoje političke platforme, rekao je Dačić novinarima u parlamentu.

On je naveo da u oba dijaloga treba da se dođe do najprihvatljivijih rešenja koja bi omogućila da na izborima svi učestvuju.

Smatra da je teško postići opšti konsenzus, ali da treba ići ka održivim rešenjima, a poručio je i da ne treba da očekivati da će Evropski parlament nekog naterati da prihvati neke uslove.

Dačić je istakao da od opozicije koja sebe naziva “jedinom”, a čiji su deo Dragan Ðilas i Vuk Jeremić, nije dobio platformu, ali da je grupacija oko Borisa Tadića dostavila.

Dačić je još jednom ukazao da dijalog vodi Skupština Srbije, a da EP pomaže u dijalogu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti