I to nam je rešeno: Zašto lepi ljudi biraju ružne partnere?

16.12.2020 | 14:55 >> 12:54

Autor: Katarina Obradović

Spisak razloga je prilično dugačak

Copyright Profimedia

Sigurno vam se dogodilo da upoznate neki par i na prvi pogled se začudite i zapitate šta to dvoje traže zajedno. Iako to nije lepo, najčešće se dešava da biramo partnera s kojim smo iz istog ranga, kada su u pitanju izgled, obrazovanje, status…

A onda nas život demantuje, pa neku lepoticu osvoji momak “ne tako prijatne” spoljašnjosti. “Metro” navodi sedam razloga zbog kojih lepši završe s manje atraktivnima, a mi moramo da priznamo da su na sve mislili.

1. Izuzetne su ličnosti

Nije bez razloga na prvom mestu naše liste. Možda je manje atraktivna polovina stvarno dobra osoba. Ili zaista smešna. Ili super pažljiva. Ili super “cool”…

2. Odlični su u krevetu

Odavno je poznato to da koliko je neko dobar u krevetu nema mnogo veze s izgledom. Često je veće pitanje kako manje atraktivnu osobu dovesti do kreveta.

Pročitajte još

3. Zajednička interesovanja

Možda je to veganstvo, može biti astrologija ili trčanje maratona – jedno istraživanje pokazalo je da zajednička interesovanja ljudima mogu nadomestiti niz (fizičkih) nedostataka.

4. Dugogodišnje poznanstvo

Kada nekog dobro upoznate ili ga poznajete dugo, simetrija lica, odnosno izgled, više nije bitna.

5. Bogati su

Ovde ne treba dodatno pojašnjavanje. Plitko? Da. Realnost? Tako je.

6. Imaju samopouzdanje

Popularna psihologija kaže da ljude obično privlače oni koji su otprilike u njihovom rangu ili tek mrvicu bolji (uostalom, ko će proceniti tačno nešto što je, pre svega, subjektivno), ali loše samopouzdanje suprotnog pola može da otvori vrata i manje zgodnima.

7. Trude se

Ako je neko lep, ne znači da je dobar. Zapravo, mnogi primećuju kako je u većini slučajeva obrnuto. Manje atraktivni često će svoje fizičke nedostatke kompenzovati, između ostalog, trudom i dobrotom, a atraktivnijima to odgovara.

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Metro