Imate običaj da čim ustanete namestite krevet? Već sutra ujutru prestanite to da radite, jer pravite veliku grešku!

01.11.2022 | 05:31

Autor: Z.A.S.

Stručnjaci tvrde da je to potpuno nehigijenski

Copyright Pixabay

Još od malih nogu nas uče da ujutru, čim ustanemo, treba da namestimo krevet. Ako ste među onima kojima su mame "probijale mozak", a nikako niste voleli to da radite, verovatno će vas obradovati činjenica da je nameštanje kreveta ujutru, izgleda, greška.

Stručnjaci iz britanske kompanije "And So To Bed" koja se bavi proizvodnjom i prodajom kreveta tvrde da pravilo pospremanja kreveta ujutru ipak nije tako dobra ideja, a za razlog navode higijenu.

Unsplash
 

Godinama su razni lajfkoučevi i influenseri govorili o transformacionim prednostima pospremanja kreveta svakog jutra i kako to može da učini da se osećate produktivno, smireno i organizovano.

Međutim, stručnjaci za dušeke u britanskoj kompaniji "And So To Bed" se ne slažu s tim. Kažu da bi najzdravija stvar zapravo mogla biti ne namestiti krevet nakon buđenja, a sve se svodi na higijenu.

Prema "The Sleep Councilu", prosečna odrasla osoba gubi 285 ml tečnosti svake noći. To znači da, kad pospremite krevet svako jutro, zarobljavate svu tu vlagu i tokom dana.

Pixabay
 

Zapravo, preporučuje se da, nakon dobrog sna, posebno leti, kada je temperatura viša, skinete posteljinu kako biste dušeku dali priliku da diše i da vlaga ispari. To će takođe osigurati da vaš dušek duže traje.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam