Pad sa visine u snu - neodlučnost na javi! Snovi koje najčešće sanjamo

12.11.2021 | 16:30

Snovi o zubima ubrajaju se u najčešće snove koje sanjamo

Copyright Pixabay

Oduvek su snovi fascinirali ljudski rod. Ljudi su ih često tumačili jer su smatrali da na taj način dobijaju određene poruke koje se odnose na neke pojave u njihovom životu.

Sa medicinskog aspekta, snovi nastaju u REM fazi i rezultat su izražene aktivnosti i pražnjenja moždanih funkcija, dok su kroz istoriju dobijali i razna psihološka objašnjenja kojima se bavio prvenstveno Zigmund Frojd. On je snove tumačio kao našu podsvest koja isplivava dok spavamo, a koju smo na javi potisnuli.

Ipak, postoje neki snovi koji se kroz život često javljaju.

Zubi

Pixabay
 

Snovi o zubima ubrajaju se u najčešće snove koje sanjamo. Mogu biti raznoliki, a najčešće se radi o kvarnom zubu, zubu koji boli, krvari ili ispada. Ređe sanjamo bele i zdrave zube. Ovakav san često povezujemo sa nečim lošim. Smatra se da snovi o zubima mogu da simbolizuju našu moć i samopoštovanje koje možda u tom trenutku na javi gubimo ili ga nemamo dovoljno.

Voda

Vodu takođe često sanjamo. Vrlo je jaka simbolika vode u snu, ako u obzir uzmemo da ona može biti bistra, mutna, brzog toka ili mirna, duboka ili plitka. Možemo sanjati sebe kako plivamo u hladnoj vodi ili pak kako se davimo.

Pixabay
 

Sve u svemu, voda u snu i nema baš tako pozitivnu simboliku, ma kakva da je.Upućuje na to da budemo oprezni na javi i da se čuvamo. Obično se odnosi na nas same i na naše emotivno stanje, na trenutna osećanja i nešto što trenutno proživljavamo na javi.

Smrt bliske osobe

Jedan od najčešćih snova jeste i smrt nekog vrlo bliskog – oca, majke, bake, deke, brata, sestre, prijatelja. Ti snovi su veoma uznemirujući i prosto smo zahvalni Bogu što je sve to bio samo san, nakon što smo se probudili uz vrisku i obliveni znojem.

Pixabay
 

Ipak, kako se odavnina smatralo, takav san znači upravo suprotno, da je osobi koju ste usnili mrtvu, na javi i te kako dobro, da je čeka uspeh, dug život i dobro zdravlje.

Pad sa visine i sa stepenica

Vrlo česti snovi su i oni u kojima vidite stepenice koje nestaju pa vi nemate gde, kružne stepenice, nedostatak stepenika koji morate preskočiti ili nedostatak ograde i rukohvata uz iste.

Pixabay
 

Visina, pad s visine, propadanje u lift, također često budu dio našeg sna.Smatra se da takvi snovi ukazuju na velike turbulencije koje se dešavaju u samom čoveku, na njegova emotivna vrenja, neodlučnost na javi, borbu sa samim sobom.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: pixelizam.com