Ispovesti dadilja: Decu oblače u markiranu garderobu ali im ne posvećuju nimalo vremena

19.10.2021 | 18:40

Korisnice društvene mreže Redit su objavile kakva iskustva nose iz bogatih kuća gde su čuvale decu

Copyright Profimedia

Jedna korisnica Redita je na toj društvenoj mreži zamolila dadilje koje su radile za izuzetno bogate porodice da podele svoja najluđa i najčudnija iskustva. Ovo su neki od najzanimljivijih odgovora:

- Dakle, imala sam dramu kakvu sam ranije viđala samo u serijama na televiziji. Tata iz porodice u kojoj sam čuvala decu imao je još jednu ćerku i drugu porodicu. Tajio je to punih pet godina.

- Najluđa mi je bila odeća koju su nosile devojčice koje sam čuvala. Sve su imale markirano. Shvatam da svako želi lepe stvari za svoju decu, ali ona brzo rastu. Evo, trogodišnjakinja je prošle godine prerasla svu svoju garderobu i onda su joj roditelji ponovno kupili novu skupocenu odeću.

- Bilo mi je neverovatno koliko su malo vremena roditelji provodili sa svojom ćerkicom. Uopšte nisu bili uključeni u njen život. Rođena je početkom oktobra, a ja sam već taj čitavi mesec s njom provodila po 80 sati nedeljno. Njen tata bio je kod kuće samo jedan dan otkako sam počela da radim za njih, a mama je odlazila iz kuće svakog dana u šest ujutru i vraćala se u 21 sat.

- Jednom sam bila dadilja u porodici koja je imala malu sobu s raznim društvenim igrama. Zvali su me vikendom da provodim vreme sa šestogodišnjakom i igram se s njim. Za to vreme njegovi roditelji i baka bili su u svojim sobama. Zapravo, dobro su me plaćali samo da se igram s detetom dok se oni odmaraju.

- Bogati ljudi nemaju pojam o novcu. Jednoj porodici spomenula sam posetu biblioteci, a oni su me pitali zašto jednostavno ne kupim knjige koje želim da pročitam. Još čudnije mi je bilo što su mi platu isplaćivali svakih šest meseci i onda se čudili što stalno tražim novac, prenosi Index.hr.

Pixabay
 

- Nekoliko meseci sam radila kao dadilja u bogatoj porodici s dvoje dece. Njihova mama nigde nije išla bez mene. Pazila sam na decu na igralištu dok je ona pričala sa drugim roditeljima.

- Radila sam za jednu veoma bogatu porodicu. Kada sam jednom krenula na ručak sa decom, rekli su mi da osoblje jede u kuhinji. Ubrzo nakon toga sam dala otkaz.

- Bila sam dadilaj u porodici u kojoj je tata bio poznati scenarista, a mama advokat. Imali su jednu ćerku koja je tada imala 10 godina. Najčudnije mi je bilo što su očekivali da ću njihovu ćerku odgajati kao da sam joj ja roditelj. Išli su na posao, ne bi bili celog dana kod kuće i sve njihove obaveze kao roditelja pale su na mene. To mi je bilo vrlo čudno.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/10/01/64c4e9aeb45738d81958cb9c/hd/64c4e9aeb45738d81958cb9c.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cb9c",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/1581-685-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam