Filipinsko-venecijanski način: Film se gleda iz gondole

23.12.2020 | 10:30 >> 00:24

Autor: Slavica Kalaba

Sigurno i efikasno – gondole poštuju fizičku distancu a ljubitelji kinematografije uživaju u filmu koji se prikazuje na velikom ekranu

Copyright Profimedia

Pročitajte i ovo
Ljubitelji filmova na Filipinima, umorni i neraspoloženi zbog skoro jednogodišnjih ograničenja u borbi protiv korona virusa, dobili su mogućnost da pogledaju film kao da su u Veneciji: dok sede ili stoje u gondolama, film se prikazuje na velikom ekranu ispred njih.

Gondolijeri, u svojim tradicionalnim prugastim majicama, upravljaju i postavljaju svaki čamac u spoljni kanal za gledanje velikog ekrana.

-Vožnja gondolom i gledanje filma je jedinstveno iskustvo, rekla je upravnica tržnog centra u Manili sa temom venecijanskog Velikog kanala Violet Gatčalijan za Rojters.

U gondolama mogu da sede dve osobe a svaku projekciju može da prati najviše 10 gostiju. Razdaljine između gondola je nekoliko metara. Cena ulaznice je 500 pezosa, što je oko 10 dolara, koliko iznosi minimalna dnevna zarada u Manili.

Filipinski bioskopi zatvorena su od sredine marta. Vlada je tokom juna postepeno popuštala mere ali većina poslova, naročito iz domena zabave, je ostala zatvorena.

Copyright Profimedia

Sa više od 456.000 zaraženih i 8.875 smrtnih slučajeva od COVID-19, Filipini su najteže pogođena zemlja jugoistočne Azije nakon Indonezije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam