Tajne hotelskih sobarica: Znaju o nama mnogo više nego što mislimo

02.05.2022 | 09:00

Autor: A.G.

"Neki gosti očekuju da čistite za njima kao da ste im majka"

Copyright Profimedia

Svi volimo i uživamo u onom opuštajućem osećaju lepe i čiste hotelske sobe, ali velika većina nas ne zna šta je sve i koliko potrebno da bi se svaki kutak doveo do savršenstva.

Kako izgledaju stvari iz ugla zaposlenih, otkrivaju hotelske sobarice i razotkrivaju najčešće zablude turista.

Hoteli imaju različite politike održavanja, ali većina sobarica ima 28 do 40 minuta za čišćenje standardne sobe i do sat vremena za apartman, a dnevna kvota se obično kreće od 10 do 16 soba.

Prečicom do čistoće

Spremačice se neretko suočavaju sa kratkim rokovima u kojima moraju očistiti i po nekoliko spratova hotela u svakoj smeni, tako da traženje prečica i „hvatanja krivina“ nije neuobičajeno. Delimično usisavanje, ne menjanje čaša za vodu, zamena samo gornje posteljine, tek su neke od prečica.

Profimedia
 

 - „Mrzela sam da ostavljam sobu koja nije potpuno očišćena, ali apsolutno ništa ne možete da uradite povodom toga“, priznaje bivša sobarica na Reditu.

A gosti kao gosti, ima ih raznih, od izuzetno čistih gde se ponekad pitate da li se soba zaista koristi, do slučajeva gde se čak ni ne osećate prijatno da uđete u sobu koliko je prljava. Ima nekih koji ostavljaju kutije za picu i đubre okolo, donji veš na podu, a sobu je nemoguće očistiti. Neki gosti zaista očekuju da čistite za njima kao da ste im majka, ispričala je ona.

Profimedia
 

Poznate ličnosti

Možda zvuči neobično, ali istina je da sobarice ne uživaju u posetama poznatih ličnosti, jer su često zahtevne i nervozne, a čak i prijateljski raspoložena slavna ličnost zahteva više od prosečnog gosta. Znači više posla za istu platu.

Lične stvari gosta

Osoblje hotela ne želi da dira vaše stvari, ali kako mora da počisti neminovno je da sve što joj se nađe na putu mora da pomeri. Ovo može dovesti do nepoverenja, ali generalno, sobarica neće rizikovati svoj posao zbog onoga što ste možda ostavili u svojoj sobi.

Profimedia
 

Nadimci za goste

Većina hotelskih sobarica redovnim gostima dodeljuje nadimke. Iako ih obično daju na osnovu vaših hotelskih navika, ponekad ih smišljaju na osnovu toga kako vas doživljavaju. Ako ste od onih gostiju koji imaju čudne zahteve budite sigurni da će imati posebno ime samo za vas. Dakle, ako mislite da hotelsko osoblje priča iza vaših leđa, u pravu ste.

Bez vašeg znanja, hotelsko osoblje će vas možda uhoditi na društvenim mrežama. Tražiće fotografije, potražiti vaš profil, možda čak proveriti da li ste u braku ili ne. Bilo zato što im se sviđate ili su samo radoznali. Osim toga, ako su već videli vaš prljav veš, šta je onda malo fejsbuk uhođenja.

Profimedia
 

One znaju vaše tajne

Hotelske sobarice znaju više o nama nego što mislimo. Kada putujemo, obično ne brinemo toliko o neredu u našoj sobi, koji one čiste za nama. Takođe im poveravamo naše stvari, poput dokumenata, odeće, elektronike, nakita, čak i novčanika.

Sobarice nisu naivne, videle su sve vrste gostiju i počistile svaku vrstu nereda, tako da ih nećete prevariti. Nije ih briga šta radite, sve dok ste s poštovanjem, prijateljski raspoloženi i čisti.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/04/01/64c4e9adb45738d81958c5fc/uhd/64c4e9adb45738d81958c5fc.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c5fc",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1002057_th_1651143986.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam