Rešite test ličnosti! Nacrtajte kuću, drvo i osobu i saznajte šta vaš crtež otkriva o vama

22.02.2022 | 13:00

Autor: 24sedam

Velika vrata pokazuju da ste zavisni od nekoga, ako su usta na vašoj slici samo ravna linija, to znači da ste verbalno agresivni...

Copyright Profimedia

Psiholozi veruju da naši crteži služe kao jedinstveni izvori informacija koji govore mnogo o našem pravom ja. Kada crtamo, mi podsvesno projektujemo naše glavne karakteristike i osobine na parče papira. Zato su ti mali crteži toliko važni.

Putem ovog testa imate priliku da saznate nešto više o sebi. Poznat kao „Test House-Tree-Person“ (HTP) je tehnika dizajnirana da odredi glavne osobine ličnosti osobe koja ga izvodi i često se koristi tokom intervjua za posao.

Nacrtajte kuću, drvo i osobu. Sada se pripremite da otkrijete šta vaš crtež može reći o vašoj ličnosti.
Profimedia
 
Pre svega šta se analizira na vašem crtežu?

 - Dimenzije crteža predstavljaju vaš nivo samopoštovanja i samopouzdanja.

 - Potezi i linije ukazuju na nivo odlučnosti i koliko se udobno osećate tokom procesa donošenja odluka. Na primer, ako ste skloni da dvaput povučete istu liniju, to pokazuje nesigurnost, nezadovoljstvo i perfekcionizam van kontrole.

 - Jasnoća predstavlja harmoniju i fleksibilnost.

Slika kuće

Kuća predstavlja porodične odnose, kako vi vidite i tumačite dom i porodični život. To mnogo govori o tome kako se osećate prema porodičnim vrednostima uopšte i vašoj porodici posebno.

Krov: predstavlja intelektualni, fantazijski i duhovni život.

Dimnjak: afektivni i seksualni život. Dim koji izlazi iz dimnjaka simbolizuje unutrašnju napetost.

Zidovi: čvrstina i snaga vaše ličnosti.

Vrata i prozori: odnos sa okolnim svetom, društveni kontekst, nivo integracije. Na primer, veoma velika vrata pokazuju da ste veoma zavisni.

Trotoari: otvorenost, pristup vašem intimnom porodičnom životu.

Osnova: stabilnost i kontakt sa stvarnošću.

Profimedia
 
Slika drveta

Drvo simbolizuje najdublje i najnesvesnije aspekte vaše ličnosti. Predstavlja one stvari koje obično držite za sebe.

Grane: društveni kontakti, aspiracije i nivo zadovoljstva ili frustracije.

Stablo: predstavlja vaš osećaj sebe, netaknutost vaše ličnosti. Ako je zakrivljeno, to znači da ste fleksibilni i da se lako prilagođavate.

Koreni: povezanost sa vašim nesvesnim i instinktivnim unutrašnjim svetom, testiranjem stvarnosti i orijentacijom.

Osnova: kontakt sa stvarnošću i stabilnost. Na primer, njegovo odsustvo predstavlja poteškoće u suočavanju sa stvarnošću.

Profimedia
 
Slika osobe

Osoba predstavlja samopoimanje, vaše idealno ja. Pokazuje vaš odnos prema ovom svetu, kako vaš društveni život i unutrašnji svet koegzistiraju.

Glava: inteligencija, komunikacija, mašta, društvenost. Na primer, ako je glava veća od tela, to znači da imate impresivne intelektualne sposobnosti.

Kosa: seksualnost, muškost i senzualnost.

Oči: društvena komunikacija i vaša percepcija sveta oko vas.

Usta: senzualnost, seksualnost i verbalna komunikacija. Ako su usta na vašoj slici samo ravna linija, to znači da ste verbalno agresivni.

Ruke: afektivnost, agresivnost.

Vrat: kontrola impulsa.

Noge: kontakt sa stvarnošću, podrška, stabilnost i sigurnost.

Stopala: seksualnost i agresivnost.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/02/01/64c4e9aeb45738d81958c8fe/uhd/64c4e9aeb45738d81958c8fe.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958c8fe",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/thumb/958229_t_1645197982.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam