Otvara se prvi svetski muzej naučne fantastike

07.12.2021 | 14:30

Zbirku čine eksponati, rekviziti, kostimi iz najznačajnijih naučno-fantastičnih filmova ikada snimljenih

Copyright Profimedia

Uskoro se u Los Anđelesu otvara “Sci-Fi World”, prvi svetski muzej naučne fantastike.  Otvaranje je planirano za 2022. godinu. Fanovi filmskog žanra naučne fantastike konačno će imati mesto na kojem će moći da vide sve ono što im je budilo maštu i vodilo ih u daleku budućnost tokom gledanja omiljenih SF filmova.

Muzej će sadržati eksponate, rekvizite, kostime i setove iz najznačajnijih naučno-fantastičnih  filmova. Imaće i displeje, čija je svrha da zabave ali i poduče posetioce o onome što je naučno moguće, približno moguće i šta će biti moguće u budućnosti.

Profimedia
 

Muzejska zbirka  će sadržati eksponate  iz Zvezdanih staza, figure iz svemirskog broda “Starship” , B9 robota iz “Izgubljeni u svemiru”, postavku “Osmi putnik”, Džejmsa Kamerona, “Bubbleship” i dronove iz filma  “Zaborav” u kojem glavu ulogu tumači Tom Kruz, robote, modele svemirskih brodova i još mnogo toga. Zanimljivo je da organizatorima stižu ponude za, navodno, originalne eksponate iz filmova, među kojima je i Džordž Palova “Vremenska mašina” iz 1960. godine.

Profimedia
 

Za sve koji ne budu mogli muzej da posete fizički, biće moguć dobro vođen virtuelni obilazak, koji će obezbediti uvid u setove i eksponate sa objašnjenjima, kao i gift- šop. Karte se već sada mogu bukirati za 20 dolara, a procenjuje se da će prvi virtuelni obilasci biti mogući u junu 2022. godine.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam