Zavirite u park pun skrivenih skulptura koje čekaju da budu otkrivene (VIDEO)

23.03.2023 | 20:22

Autor: A.G.

Neki ga zovu muzej umetnosti na otvorenom, drugi bašta puna magije

Copyright Profimedia

Među raznim parkovima skulptura širom sveta, jedan od najfascinantnijih je "Grounds For Sculpture".

Ovaj neobični muzej na otvorenom od 42 hektara koji se nalazi u Hamiltonu u Nju Džersiju, osnovao je vajar Džon Sjuard Džonson 1992. godine.

Privlači brojne posetioce kako svojom zbirkom skulptura, tako i svojom izuzetno uređenom baštom, zajedno sa više od 2.000 grmova ruža, 1.000 stabala i drugim cvetnim lejama i žbunjem.

Profimedia
 

Što se tiče skulptura, mnoge je stvorio sam Džonson, međunarodno poznat po svojim živopisnim bronzanim figurama običnih ljudi angažovanih u svakodnevnim situacijama.

Ako imate oštro oko, videćete ih skrivene svuda po parku, kako sede na klupama i izležavaju se u poljima.

Profimedia
 

Druge su diskretno sakrivene na prilično neuobičajenim mestima, a na posetiocima je da ih otkriju. Kolekcija koja stalno raste i razvija se trenutno broji oko 300 komada.

Postoje skulpture od drveta, plastike, metala, kamena, papira i drugih materijala. Mnoge od dela su kreirali neki od najpoznatijih svetskih umetnika skulpture. Neki su mali, neki su monstruozni, a drugi su bukvalno čudovišta!

Profimedia
 

Postoje zabavna iznenađenja skrivena iza naizgled svakog ugla, od magle i jezera punog lotosa, do mostića, paunova i još mnogo toga. Bez obzira da li imate 2 ili 92 godine, ovaj muzej na otvorenom čuva nešto uzbudljivo za svakoga.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam