Poseban doživljaj u hotelskim sobama u obliku ogromnih bačvi

04.10.2020 | 11:00 >> 07:18

Autor: A.Gligorijević

Zamislite da se budite u sred polja agave i neograničenih količina tekile

Copyright Profimedia

Ljubiteljima tekile, u Meksiku, tačnije u gradu Santjago de Tekila turistima je na raspolaganju nesvakidašnji smeštaj. Reč je o hotelu koji nudi prenoćište u velikim buradima. Da ne brinete kuda, ako vam se omakne koja čašica ovog žestokog pića više.

Grad Tekila u Meksiku, pre svega poznat kao mesto odakle je potekla prva kap tekile, čini mnogo da promoviše svoje nacionalno piće. Ljubitelji ove žestine, ali i gosti grada sada mogu pored degustacije pića doživeti potpuno jedinstveno iskustvo i spavati u buradima nadomak same fabrike tekile. Sasvim udobnim i prostranim.

Ove neobične bačve imaju sve što je gostu potrebno. Sobu sa bračnim krevetom, čajnu kuhinju i tuš kabinu.

Copyright Profimedia

Hotel je otvoren 2017. godine sa 18 soba od buradi. Usled ogromne potražnje taj broj ubrzo je porastao na 30 spavaćih bačvi..

Fabrika u čijem se kompleksu nalaze bačva-sobe svakoga dana proizvede preko 15000 litara tekile i u to se mogu uveriti svi koji odluče da prenoće u ovom hotelu. Vodiči upoznaju turiste sa procesom proizvodnje, od početka do kraja. Prva stanica su prostrana polja agave, da bi se tura završila obilaskom punionica iz kojih izlazi gotova flaša nacionalne meksičke žestine. Nije se zaboravilo na degustaciju, a možete čak i ukrasiti sami jednu bocu tekile koju ćete poneti sa sobom za uspomenu.

Još jedna sasvim šašava atrakcija ovog mesta je autobus u obliku boce tekile koji turiste vozi u obilazak grada.

Dovoljno razloga da se ova destinaciija nađe na vašoj listi turističkih atrakcija koje treba videti i doživeti.

 

 

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam