Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare

31.12.2022 | 16:30

Autor: 24sedam

Nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale

Copyright Pixabay

Nica azurna obala, odmor uživanje samo su neke od asociacija za ovaj prelep grad. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Pre nego što je pripala Francuskoj, Nica je svojevremeno pripadala Italiji i to sve do 1860. godine.  Do Nice možete doći brodom, avionom, vozom, tramvajem ili automobilom.

Pixabay
 

Mesta koja morate posetiti u Nici

Prvo što treba da vidite kada posetite ovaj divan grad na francuskoj rivijeri jeste Zaliv anđela, ali i Promenadu Engleza koja se tamo nalazi.

Pre nego što je Nica urbanizovana, njena obala je bila ograničena samo napuštenom plažom prekrivenom kamenjem. Prvi ljudi koji su počeli u Nicu nisu dolazili zbog njenih prelepih plaža već zbog umerenih zimskih klimatskih uslova.

Pixabay
 

U ulici paralelnoj sa Promenadom Engleza mogu se naći brojni restorani specijalizovane kuhinje, među kojima su francuska, italijanska, španska, japanska, kineska i vijetnamska. Takođe ima i puno kafića, pekara, poslastičarnica, butika i suvenirnica. Inače, ova ulica je otvorena samo za pešake tako da vodite računa gde ćete se parkirati.

Pixabay
 

Nica je puna i raznih muzeja i galerija. Takođe, ne zaboravite da posetite Zamak Nice, botaničku baštu i stari grad. Stari grad je zapravo lavirint ulica i aleja u kom ima puno zanimljivih kuća i butika, a tamo se nalazi i pijaca Kurs Saleja.

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam