Futuristički hoteli koji će vas inspirisati da odmah isplanirate svoje sledeće putovanje

06.09.2022 | 16:43

Autor: A.G.

Zakoračite u budućnost tako što ćete se prijaviti u hotele koji su daleko ispred svog vremena

Copyright Profimedia

Kako izgleda budućnost hotelske industrije? Predstavljamo vam nekoliko futurističkih hotela koji će vas inspirisati! Ova arhitektonska "čuda" podigla su hotelski dizajn na potpuno novi nivo, a gostima nude iskustvo koje se razlikuje od bilo kog drugog.

Pengheng Space Capsules Hotel Šenžen, Kina

Ovaj futuristički svemirski hotel kapsula u Šenženu u Kini, ostavlja bez daha posetioce kada uđu u predvorje. Svojim tehnološkim rešenjima čini da se osećate kao da ste kročili u budućnost., a jedna od najvećih atrakcija je osoblje u vidu robota. Ako je budućnost svet bez ljudi, ovaj svemirski hotel je dobra ilustracija toga. Osoblje u Penghengu uključuje vratare, konobare i agente na recepciji i svi su roboti. Sobe su svemirske kapsule koje izgledaju kao da dolaze iz naučnofantastičnog filma.

Printscreen/YouTube
 

Puerta America – Madrid, Španija

Luksuzni hotel sa 5 zvezdica, smešten u centru Madrida ima 12 spratova i projektovalo ga je 19 arhitekata iz 13 različitih zemalja. Svaki sprat, bar, restoran, bašte, lobi i parking imali su svog arhitektu.

To je mesto koje svoje goste poziva da sanjaju. Svaki sprat ima različite dizajne, boje i oblike. Originalnost, sloboda i inovativni luksuz stvaraju izuzetno iskustvo za svakog gosta. Ideja iza ovog hotela je bila da pozove najbolje arhitekture na svetu i da im da prostor da odraze svoja najbolja dela. Da pokažu i reflektuju najbolje od sebe.

Akua Dome - Langenfeld, Austrija

Termalni spa hotel sa 4 zvezdice sa 200 soba usred veličanstvenih Alpa. Čeka vas 12 bazena, 7 sauna i 22.000 kvadratnih metara. Futuristička arhitektura se savršeno uklapa sa zadivljujućom alpskom dolinom.

Savršen je zimi usred snega za opuštanje u toplom bazenu, ali i leti za sunčanje dok se divite prelepoj prirodi.

SiloStay, Little River, Novi Zeland

Smešten u Litl Riveru, na samo 300 metara od železničke staze Krajstčerč-Litl River, SiloStay hotel nudi inovativan ekološki smeštaj na poluostrvu Benks na Novom Zelandu. Silosi su projektovani na dva sprata i potpuno su opremljeni kuhinjskim elementima, balkonima i televizorima.

V8 Hotel, Štutgart, Nemačka

Fanaticima automobila će se dopasti hotel V8 u Štutgartu. Sve sobe su tematske i tiču se naravno četvorotočkaša, sa karakteristikama kao što su starinski automobili, trkački pribor i bioskopi.

Pećine, Negril, Jamajka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Caves (@thecaveshotel)

Hotel "The Caves" nalazi se na zadivljujućoj lokaciji na litici u Negrilu. Smeštaj se sastoji od samo 12 različito konfigurisanih, osamljenih kabina smeštenih u baštama nalik džungli na vrhu litica. Same pećine se koriste za intimne obroke sa svećama - iskustvo koje se dešava jednom u životu.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/09/01/64c4e9adb45738d81958c0b2/uhd/64c4e9adb45738d81958c0b2.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c0b2",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1091278_th_1662456217.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam