Osmeh je neizostavan kod upoznavanja, ali šta kada imate mrlje od kafe? Ovo je čarobni prah koji će vaše zube odmah posvetleti!

20.11.2021 | 16:50

Od sad moći ćete da se smejete sa samopouzdanjem

Copyright Pixabay

Najlepša stvar koju čovek može da ponudi drugima je osmeh. Ipak zbog konzumiranja kafe, cigareta, kao i načina ishrane, nekada on nije tako blistav kako bismo želeli.

Ako izbegavate upotrebu hemikalija za izbeljivanje zuba, donosimo vam trik koji će vaše zube za bar nijansu posvetleti, a sastojak se nalazi u svakoj kuhinji.

Začin za sve

Verovali ili ne, magična kurkuma ne samo da je zdrava u jelima, već vam može pomoći i sa mrljama na zubima. Sve što je potrebno, jeste da napravite pastu od ovog prirodnog sastojka, a evo i kako!

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 kafene kašike). Umočite u nju četku za zube i čistite zube na uobičajen način. Ali, nakon čišćenja, ne ispirajte usta odmah, već ostavite pastu 3-5 munuta. Za ovo kratko vreme, kurkuma će učiniti svoja čuda.

Pixabay
 

Nakon tog vremena, temeljno ispiramo usta da se odstrane i najsitnija zrnca kurkume koja mogu ostati između zuba. Rezultat je vidljiv već posle prvog puta! Ali, ako niste zadovoljni, proceduru ponovite i u toku nedelje.

Ovaj začin ne samo da izbeljuje zube, već je i odličan antiseptik i prirodni antibiotik, ona leči ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj duplji i pomaže kod krvarenja desni. Zaista čarobni prah.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam