Kako bi najveće ikone stila izgledale po današnjim standardima lepote

19.01.2021 | 10:40 >> 11:34

Autor: Z. A.

Nešto tu ne bi štimalo

Copyright Profimedia

Iako je lepota žene bezvremena kategorija, svako vreme ima svoje standarde lepote. Nov milenijum doneo nam je sve više interesovanja za filerima i botokosom, a uvećavanje usana i zatezanje očnih kapaka postalo je skoro normalno. Slika lepote odraz je modernog doba, ogledalo savremenog društva opsednutog lažnim slikama naših „savršenih života“ u kojem ima mesta za isto tako savršenim licima.

Sve to navelo je jednog umetnika da se zapita kako bi nekadašnje ikone stila, najlepše žene u istoriji izgledale prema današnjim standardima lepote i to je svia prikazao na Instagramu.

Umetnik Met Mejtlend iskoristio je tu mrežu na najbolji način i zadržao se na istinskim zvezdama koje su obeležile zlatno doba Holivuda, ženama koje i dan-danas važe za ikone stila, harizme i seksepila, kao što su Marilin Monro, Odri Hepbern, princeza Dajana, Liz Tejlor i Grejs Keli, pokušao je da prikaže kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima lepote.

Mejtlend nije želeo da kritikuje fenomen savremenog doba već da ga prikaže na svoj način.

– Uvek sam bio fasciniran ljudima koji lepotu pomeraju do ekstrema. Jedan od mojih idola Majkl Džekson istražio je ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup lepoti ranije je bio ograničen za zvezde i ultrabogataše, a danas je postao dostupniji. Gde god pogledaš, nailaziš dokaze o tim savremenim idealima lepote. Novo normalno možeš da vidiš širom sveta. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove – rekao je ovaj umetnik.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam