Roditelji je kao bebu napustili zbog neobičnog izgleda, sada je uspešan model koji krasi brojne naslovnice

09.05.2021 | 17:20 >> 14:55

Autor: Katarina Obradović

Ostavili su je ispred sirotišta nakon rođenja jer je izgledala mnogo drugačije od sve dece

Copyright Printscreen/Instagram

Sa Ksueli Abing, sada tinejdžerkom iz Kine, život se surovo poigrao. Odmah po rođenju roditelji su je ostavili ispred sirotišta jer je izgledala mnogo drugačije od sve dece.

A to drugačije je – albino. Naime, ova devojka koja ima 16 godina rođena je sa albinizmom – naslednim poremećajem stvaranja melanina koji uzrokuje difuznu hipopigmentaciju kože, očiju i kose.

Kada je imala tri godine, njena sreća se preokrenula jer ju je tada usvojila jedna porodica iz Holandije koja joj je pružila mirno i srećno detinjstvo, a sa tek navršenih 11 godina Ksueli je svoja vrata otvorio i svet modelinga.

Za samo pet godina svoje karijere, uspela je da osvane na stranicama “Voga”, a sarađivala je i sa brojnim poznatim modnim brendovima i fotografima. Svojim jedinstvenim izgledom podiže svest o albinizmu i podstiče one, koji su kao ona, da se ohrabre i prihvate svoju prirodnu lepotu.

-Sve je više modela sa invaliditetom i onih koji imaju neobičan izgled. U svetu modelinga, izgledati drugačije je blagoslov, a ne prokletstvo – kaže Ksueli koja trenutno radi za agenciju Zebedi Management koja pokušava da promeni modnu, reklamnu i medijsku industriju tako da njihove kampanje budu jednako raznolike kao i društvo.

-Ljudi bi vam mogli reći da nešto ne možete, ali možete, samo pokušajte – kaže ova mlada, inspirativna devojka, a prenosi Bored Panda.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam