Postoje tri magična sastojka za negu kože

17.09.2020 | 04:39

Autor: Katarina Obradović

Neka vam oni budu deo jutarnje rutine

Copyright Profimedia

Poznato da je nega kože najvažnija stavka kod lepog izgleda. Mnogi od nas praktikuju različte dnevne i jutarnje rutine, a evo koji će nam magični sastojci u tome pomoći i učiniti da naša koža zablista.

Vitamin C

Jedan od najmoćnijih antioksidanata, za dokazano sjajnim učinkom. Kožu čini blistavom, deluje protivupalno i neophodan je za sintezu kolagena. Najbolje je upotrebljavati seruma sa vitaminom C ujutru, jer će poboljšati zaštitu koju pruža krema za sunčanje. Ipak, zbog pojedinih sastojaka može i iritirati osetljivu kožu, pa u tom slučaju prestanite da ga koristite.

SPF

Da bi se izbegla hiperpigmentacija, fine bore, suvoća i rak kože, nanošenje kreme za sunčanje sa SPF 50+ je zaista presudno. Jednako važno je obnavljanje kreme tokom dana sa proizvodom u obliku praha ili spreja.

Retinol

Postao je jedan od najpoznatijih sastojaka za negu kože poslednjih godina. On deluje na poboljšanje grube teksture kože, smanjenje proširenih i začepljenih pora i bora. Poput vitamina C, može prouzrokovati osetljivost kože. Zbog toga se preporučuje da se doza postepeno povećava dok se koža ne navikne na sastojak.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: stil.kurir.rs