Linda Evanđelista ponovo krasi naslovnicu „Voga“: „Moja vilica i vrat ovako ne izgledaju u stvarnom životu“

19.08.2022 | 16:44

Autor: Z. A.

Izgleda kao ona, samo 30 godina starija

Copyright Profimedia

Osvanuti na naslovnici septembarskog izdanja modne biblije velika je čast koju je urednik britanskog „Voga“ Edvard Eninful ove godine odlučio da dodeli legendarnom supermodelu iz devedestih, Lindi Evanđelisti - ženi koja je spletom nesrećnih okolnosti nasilno otišla u penziju.

U odnosu na svoje kolegice iz te dekade, koje i danas redovito krase naslovnice časopisa, modne kampanje i revije vodećih dizajnerskih brendova, Linda Evanđelista poslednjih godina nalazi se u prisilnoj penziji iz koje je početkom godine odlučila da izađe i pritom brojne oduševila.

Nakon snimljene kampanje za modnu kuću „Fendi“, kojom je najavila svečano obeležavanje 25. godišnjice lansiranja kultne torbe „Baguette“, danas 57- godišnja Evanđelista osigurala je sebi novi veliki angažman.

Kao u danima najveće slave ponovno krasi naslovnicu i stranice modne biblije, na inicijativu urednika britanskog „Voga“ Edvarda Eninfula.

U modnom editorijalu nastalom pred objektivom slavnoga Stivena Mejsela, Linda je osvanula u nekoliko raskošnih izdanja, a o nastalim fotografijama za „Vog“ iskreno je progovorila priznavši kako je njeno lice, tačnije vilica i vrat, preoblikovano uz pomoć lepljivih traka koje joj je zalepila šminkerka Pet Magrat, a zatim različitim pokrivalima za glavu prekrio urednik „Voga“ u ulozi stiliste.

Printscreen: YouTube/British Vogue
 

Nakon priznanja da njeno lice ne izgleda tako „u stvarnom životu“, dodala je kako još uvek „pokušava voleti samu sebe“.

– Mi smo tu da stvaramo fantazije i snove. Mislim da je to dopušteno. Sve moje nesigurnosti nestale su za ove fotografije kako bih mogla raditi ono što volim – otkrila je.

Zbog masnih naslaga na celom tijelu koje je zadobila pre šest godina nakon podvrgavanja tretmanu CoolSculpting, Linda Evanđelista tužila je kompaniju „Zeltiq Aesthetics“ tražeći odštetu u vrednosti od 50 milijuna dolara, a sud u Njujorku krajem prošlog meseca presudio je u njenu korist.

Printscreen: YouTube/British Vogue
 

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam