Brinite o njima: Uz pomoć ova tri saveta, usne će vam ostati hidrirane i tokom zime

13.01.2022 | 18:52

Autor: Zina Al Sattaf

Ne zaboravite na piling

Copyright Profimedia

Iako je kožu uvek neophodno negovati, onoj koja se nalazi na određenim područjima je zimi nega dodatno potrebna.

Jedna od tih regija su i usne.

Za brigu o njima uvek možete da iskoristite hidratantnu kremu za usne.

Ona će ih svakako održati mekanim, ali nije jedino što možete da upotrebite u ovoj "borbi".

Uvek možete da upotrebite i još neki preparat, ali i da primenite ova tri saveta koja će vam obezbediti hidrirane usne tokom cele zime:

Pijte vodu

To je verovatno najjednostavniji i najjeftiniji korak koji možete da preduzmete da hidrirate svoje usne i celo telo. Dovoljno je 8-10 čaša vode dnevno, jer vaša koža (čak i na usnama) ostaje hidrirana i blistava, posebno sada, zimi, kada vreba dehidracija.

Profimedia
 

Ne zaboravite na piling

Po istoj logici da piling deluje na kožu lica i tela, deluje i na usnama. Mrtve ćelije se uklanjaju sa njihove površine, ostavljajući kožu mekšom nego ikad. Iz tog razloga, obavezno uradite piling usana otprilike jednom nedeljno bilo ujutru ili uveče. Dodatni savet: Da biste ih još više zaštitili nakon pilinga, obavezno nanesite balzam za usne koji sadrži hidratantne i lekovite sastojke kao što su vitamin E i bademovo ulje.

Profimedia
 

Čuvajte svoje usne noću

Uključivanje nege usana u svoju večernju rutinu lepote je najbolja stvar koju možete da uradite za svoje usne. To je zato što, tokom noći, naša koža ulazi u "funkciju" obnavljanja - popravku bilo kog "oštećenja" koje je nastalo tokom dana (kao što je suvoća) i regeneraciju ćelija. Nekako nanošenjem hidratantnih proizvoda - tretmana sa hranljivim materijama, poput chia putera na usne, doprinosite njihovoj hidrataciji.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam/Ženskimagazin