Uginuo nemački ovčar Čemp, pas Džoa Bajdena: Porodica prvog čoveka SAD skrhana

20.06.2021 | 08:30 >> 08:39

Copyright Instagram: flotus

Jedan od dva psa američkog predsednika Džoa Bajdena uginuo je juče, saopštila je Bela kuća.
Predsednik Bajden i prva dama Džil rekli su da je njihov 13-godišnji ljubimac, nemački ovčar Čemp uginuo kod kuće, piše CBS njuz.

– Bio nam je stalni, brižni pratilac tokom poslednjih 13 godina. Obožavala ga je cela porodica Bajden. Iako je Čempova snaga opadala u prethodnih nekoliko meseci, kada bismo ušli u sobu, on bi odmah ustajao, vrteo repom i igrao se s nama – navodi se u saopštenju.

Najviše je voleo da se u na kraju dana sklupča kod naših nogu, ali i da prisustvuje sastancima ili da se sunča u bašti Bele kuće, dodaju.

čitajte i

– U mlađim danima bio je najsrećniji dok je jurio lopte za golf na travnjaku Mornaričke opservatorije ili dok je jurio naše unuke u našem dvorištu u Delaveru. U najradosnijim trenucima, ali i onim najtežim, bio je uz nas. Uvek će nam nedostajati – navodi se u saopštenju Bele kuće.

Čemp je sa porodicom Bajden bio od 2008. godine, a ime su mu dale Bajdenove ćerke.

Porodica Bajden ima i mlađeg psa Mejdžora, koji je nedavno prošao obuke koje će mu pomoći da se bolje upozna sa životom u Beloj kući. Mejdžor je pre nekoliko meseci ujeo nekoliko osoba u Beloj kući.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam