Krava rođena sa pet nogu: Sujeverje je spasilo klanice

06.11.2020 | 15:55 >> 16:14

Autor: Katarina Obradović

Ipak je rođena pod srećnom zvezdom

Copyright Profimedia

Svet nije naklonjen životinjama sa deformitetom. Ipak, jedna krava rođena je sa pet nogu, ali pod srećnom zvezdom. Trebalo je da bude poslata u klanicu, ali su je u poslednjem trenutku spasili i poklonili budističkim monasima u Tajlandu.

Već su je pripremali za klanje kada su seljani mesta Račaburi zapazili njenu bizarnu mutaciju, pa skupili novac da je otkupe. Dodatni ekstremitet štrčao je iz jedne od nogu, a što je  najzanimljivije i on je bio potpuno funkcionalan.

A sem čudnog izgleda, krava je bila potpuno zdrava, bez ikakvih zdravstvenih problema. Ova peta noga uopšte nije uticala na život krave, mogla je da živi mirno i bez problema, da joj nije pretilo klanje zbog mesa.

Možda vas zanima: Spavaju po 16 sati dnevno, a na ovim mestima u stanu mace najviše vole da dremnu

Seljani koji su je spasili, tako što su je otkupili, dali su joj ime Pho Ngern, pa su je čuvali sa ostalim životinjama. A pojedini sujeverni seljani, verovali su da je ova jedinstvena životinja sveta dodatno zbog njenih rogova koji su formirali oblik posude za pričest.

Copyright Profimedia

Zato su krajem prošlog meseca i odlučili da ovu srećnu kravu ponude budističkim monasima u hramu Wat Pho Sri. Nju je preuzeo osamdesetosmogodišnji monah Phra Srisawat koji se zahvalio seljanima što su životinji spasili život.

-Svi monasi vodiće brigu o ovoj životinji. Drago mi je što smo joj spasili život od mesara i što će živeti mirno i zdravo – obećao je on.

Saznaj više:

Građani američkog gradića izabrali buldoga za gradonačelnika

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam