Mnogo toga je individualno, ali ovih pet stvari je zajedničko svim zdravim vezama

21.02.2023 | 12:47

Autor: Z.A.S.

Proverite da li ste na dobrom putu

Copyright Freepik

Iako je svaka veza drugačija, postoje "sitnice" koje ukazuju na to da li je ona dobra, ili bi možda trebalo da ispitate svoj i partnerov odnos.

Merila zdrave veze se konstantno menjaju i nisu za sve ista. Ono što je najvažnije jeste da se poklopite sa svojom drugom polovinom. Ovo takođe ne znači da ono što ste smatrali zdravom vezom u tinejdžerskim danima mora da važi i danas.

Ali, kako da znate da vam je veza zdrava i da ste na dobrom putu?

Freepik
 

Verujete jedno drugome

Stub svake veze bi trebalo da budepoverenje između partnera, koje se gradi iz dana u dan i na kojem partneri treba konstantno da rade. Da biste mogli da budete u potpunosti otvoreni, u razgovoru na bilo koju temu, potrebno je da se međusobno poštujete i prihvatate, kao i da se zaista posvetite vašoj vezi.

Da biste izgradili poverenje postepeno razgovarajte sa svojim partnerom o vašim izazovima ili malim pobedama i zajedno pokušajte da rešite problem, ili proslavite uspeh. Zajedničko rešavanje problema ili proslavljanje uspeha, povezuje ljude i kreira jaču vezu i ultimativno poverenje.

Freepik
 

Otvoreno komunicirate

Važno je da svom partneru možete da se poverite. Bilo da treba da razgovarate o nečemu vezano za posao, vašu vezu, prijateljice ili porodicu, od izuzetne je važnosti da emocionalno možete da se oslonite na svog partnera.

U komunikaciji sa partnerom pokušajte da budete iskreni kako biste zaista mogli da se povežete na višem nivou. Uz iskrene razgovore vaš partner će moći bolje da vas upozna i da se poveže sa vama, ali i da odgovori na vaše potrebe u vezi.

Freepik
 

Imate vreme samo za sebe

Vaša veza može da bude savršena i možete da koristite svako slobodno vreme za viđanje sa svojim partnerom. Ali da bi veza funkcionisala, potrebno je da pored toga što ste u vezi, postojite kao zasebna osoba i da imate svoj život ispunjen hobijima, aktivnostima i druženjima s vama dragim ljudima.

Posvećujte vreme fizičkoj povezanosti

Hemija koja postoji između dvoje ljudi kroz fizičku povezanost,  podjednako je važna kao dosad navedene stavke. Bez tog trenutka između vas, romantike i intimnosti izazovnije je istinski se vezati za vašeg partnera.

Freepik
 

Zajednički rešavate konflikte

U zdravoj vezi, s vremena na vreme, može da dođe do konflikta i on može da nastane zbog male ili velike stvari, izazova ili situacije. Međutim, kako ćete vas dvoje reagovati na konflikt veliki je pokazatelj toga kakva će vaša veza biti i koliko treba da radite na međusobnom razumevaju.

Kada se konflikt dogodi u vezi, važno je da ne napadate jedno drugo, već da zajednički radite na tome da se konflikt reši. Vas dvoje protiv problema - jednačina je koja funkcioniše i koja može povoljno da deluje na vašu vezu u svakoj fazi.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam