Da li ste znali da je predigra važna za vaše i mentalno i fizičko stanje? Evo koje su sve dobrobiti

18.10.2022 | 17:53

Autor: D. R.

Verovali ili ne, predigra može biti daleko bolja od samog seksa

Copyright Pexels

Ukoliko želite potpuno seksualno iskustvo, morate biti stimulisani. Nema ničeg goreg nego kada ste sa nekim ko vas poljubi par puta, a potom odmah prelazi na stvar.

Predigra će vam pokazati šta vam se dopada, a šta ne. Čak i kroz dodirivanje, predigra može pokazati šta bi ste ili ne biste želeli da vaš partner radi u toku seksa.

Ne samo da garantuje intenzivnije i bolje orgazme, već predigra može poboljšati intimnosti između vas i partnera, ali i uticati na zdravlje. 

Evo koje su sve prednosti predigre u seksu:

Zdravi otkucaji srca

Predigra pomaže u održavanju zdravih otkucaja srca jer povećava krvni pritisak. Takođe, pomaže i u uspostavljanju dobre cirkulacije krvi u telu, posebno u genitalijama što pak pozitivno utiče na celo telo.

Profimedia
 

Zdravlje grudi

Predigra poboljšava zdravlje žena, posebice grudi. Ona naime sprečava oticanje grudi i poboljšava cirkulaciju krvi u grudima, što dovodi do uspravnog stajanja bradavica. 

Oslobađa od stresa 

Predigra je odličan način za oslobađanje od stresa i od boli jer deluje i kao prirodno sredstvo protiv bolova.

Povećava bliskost 

Predigra pomaže paru da se osećaju bliže jedan drugome; podstiče psihološku vezu između dvoje ljudi i tako poboljšava seksualno iskustvo. 

Pexels
 

Povećava užitak

Za žene kojima treba dugo da dosegnu vrhunac, predigra je prirodni pokazatelj seksualnog užitka i zadovoljstva; deluje kao prirodni lubrikant i seks postaje još prijatniji, piše "Times of India".

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam