Vaš partner zaspi odmah nakon seksa i to vam prilično smeta? Nije ništa lično, evo zbog čega ga savlada toliki umor

14.10.2022 | 20:16

Autor: D. R.

Stručnjaci kažu da ne postoji ni jedan razlog zbog kog biste bile ljute na svog partnera

Copyright Profimedia

Mnoge žene još nisu sigurne kako bi trebalo da protumače partnerovu neizdrživu potrebu za spavanjem odmah nakon seksa, kao i činjenicu da mu taj umor može trajati i duže od 24 sata. Međutim, stručnjaci kažu da je umor koji se javlja nakon odnosa prirodna reakcija tela na uloženi napor, a ženama savetuju da se ne ljute ako muškarac ponekad umesto maženja ili razgovora nakon intimnog odnosa odabere spavanje.

Evo nekoliko razloga zašto se to događa:

1. Ako se seks dešava uveče, pogotovo kada je telo već umorno, to će i te kako doprineti pospanosti, a čak i kad je "najnapetiji", po svojoj je prirodi vrlo opuštajuć.

2. Muškarci tokom orgazma ejakuliraju, a hormoni koji se tada oslobađaju izazivaju stanje letargije i pospanost se manifestuje intenzivnije nego inače. 

3. Mnogi ljudi tokom seksa znaju povremeno da zadržavaju dah pa im u telu dolazi do nedostatka kiseonika, što dodatno doprinosi potrebi za odmorom.

4. Na ovu vrstu pospanosti treba gledati kao na pozitivnu stvar jer na neki način dokazuje orgazam, kao i da je sve bilo dobro.

Profimedia
 

Savet muškarcima:

Ako tražite brzo rešenje protiv te pospanosti, pre seksa popijte kafu; iako ovo rešenje nije dugoročno, kafa deluje  podsticajno i za sam seks. Ipak, premda može biti saveznik u borbi protiv umora, kofein može i naškoditi jer utiče na nervni sistem, čineći ga preterano ubrzanim.

Protiv pospanosti od pomoći može biti i neko citrusno voće, posebno grejp, i to hladan iz frižidera, dok npr. alkohol ima potpuno suprotan učinak i dodatno uspavljuje pa ga izbegavajte, piše "Times of India".

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam