Ne mogu da prestanem da mislim na mamu najboljeg druga mog sina, ali se zbog bivše plašim da sa njom uđem u vezu

31.08.2022 | 17:26

Autor: Z.A.S.

Čak su i neke mame počele da nas komentarišu i plašim se da će moja bivša to pogrešno da shvati

Copyright Profimedia

Čak i kada se dogodi raskid, u slučaju da postoji nešto što partnere povezuje, komplikovana veza, na neki način, može biti nastavljena.

Nikada ne može biti jednostavno, čak i ako bivši partneri imaju samo zajedničkog ljubimca, a kamoli kada imaju zajedničku decu.

Jedan Britanac se požalio psihoterapeutkinji Deidre Sanders na situaciju u kojoj se našao i zatražio savet.

On je, u pismu koje je napisao, objasnio da je sa bivšom devojkom raskinuo pre tri godine, ali da imaju dvoje dece od pet i sedam godina i da uspevaju dobro da ih odgajaju, iako su razdvojeni.

Međutim, on je počeo da provodi dosta vremena sa mamom najboljeg druga svog sina i nedavno je počeo da gaji osećajanja prema njoj.

Sve ovo možda i ne bi bilo toliko komplikovano da njegova bivša nije u dobrim odnosima sa tom ženom i da, u nekom trenutku, nije postala paranoična kada je u pitanju njegov i odnos te mame. Naime, ona je umislila da se između njega i nje nešto dogodilo još u periodu kada su oni bili zajedno, što, kako ovaj muškarac tvrdi, nije istina.

Profimedia
 

On je sada zabrinut da će, ukoliko uđe u ljubavnu vezu sa tom ženom, njegova bivša misliti da ju je varao, a to ne želi. Takođe je čuo i da druge mame u školi pričaju o njima, a čuo je i da ih spominju, što mu smeta, jer ne želi da se pogrešne informacije pročuju.

- Te druge mame su takođe mislile da varam svoju bivšu, jer smo ona i ja često razgovarali kada bi došli po decu u školu. Uvek sam bio veran svojoj bivšoj i ne želim da to ispadne pogrešno. Problem je i u tome što ne mogu da prestanem da razmišljam o ovoj ženi i zaista želim nešto s njom, ali ne želim da uništim odnos mene i bivše - zaključio je.

Profimedia
 

- Tvoja bivša i ti ste dobro uradili kada ste napravili tako stabilan dogovor o zajedničkom roditeljstvu i razumljivo je da ste oprezni da to ne uništite. Ako zanemarite mame koje pričaju o vama u školi, one će uskoro preći na neku drugu temu. Ne morate ništa da kažete svojoj bivšoj devojci, osim ako vi i ova druga majka ne odlučite da se upustite u vezu. U tom slučaju je najbolje da budete iskreni, i da je uverite da zaista niste imali ništa s tom ženom dok niste prekinuli vaš odnos - odgovorila mu je Deidre.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam