Pet trendova koji će vladati enterijerom u 2021. godini

05.01.2021 | 17:15 >> 15:35

Autor: Z. A.

Kuća je naša oaza, bila i biće

Copyright Pinterest

Na početku 2020. godine niko nije očekivao da će toliko vremena provesti kod kuće. Većina nas je moga da se bolje upozna s prostorom koji je kreirala za sebe, otkrivajući sve njegove vrline i mane. Mnogi su pokušavali da pronađu nove ideje na Instagramu i Pinterestu kako bi mogli da osveže svoju oazu od stašne stvrnosti. I svi su sa više pažnje pratili trendove u svetu dizajna enterijera jer odjednom su naši domovi postali javni i otvoreni za mnogo više gostiju nego obično, i to virtuelno. Zapitajte se da li bi vaš šef, poslovni partner ili instruktor joge iakda saznao kako izgleda vaša biblioteka i šta držite na zidovima. Pošto je naša kuća sada mesto koje kompletira priču o nama, važno je da je uvedete u trend. Mada, moglo bi se reči da joj date dušu.

U više navrata pisali smo o tome šta naša kuća treba da nosi, a to su ukratko organski oblici, prirodni materijali i komadi s pričom, to trendovi kretati 2021. godini, sa još većim akcentom na održivom dizajnu i dizajnu koji deluje utešno i „kao da će nas zagrliti“ jer je to defintiivno ono što nam je sada potrebno.

možda će vas i ovo zanimati

Organski oblici

Copyright Pinterest

Copyright Pinterest

Copyright Pinterest

Ovo je trend koji smo gledali kako se razvija cele prošle godine. Krenulo je stidljivo, iz art galerija i od inovativnih dizajnera, a nastavilo se tako munjevito da se pitamo da li će nam u kući ostati ijedan prav ugao i oštra ivica? Ne žalimo se, oblici nameštaja koji podsećaju na onaj iz sedamdesetih godina 20. veka, deluju zabavno i lako se uklapaju u enterijer. Sada je sve više kompanija srednjeg cenovnog ranga koje su svoj dizajn pomerile u tom smeru, a u sledećoj godini očekujemo i invaziju od strane pristupačnih lanaca prodavnica nameštaja. Zaobljeni komadi će vašem domu doneti atmosferu mira i nežnosti.

Čupave tkanine

Copyright Pinterest

Copyright Pinterest

Krenulo je tako što su odjednom sve modne influenserke, ali i modne kompanije odjednom postali eksperti za kultne fotelje, a onda su ti modeli dobili svoju verziju za moderno doba i to od tkanine sa teksturom. Bukle ne ide nikuda i ne možemo a da ne priznamo da se tome radujemo. Toplina, udobnost i ušuškanost nisu nešto čega želimo da se odreknemo u skorije vreme.

Originalna umetnost

Copyright Pinterest

Copyright Pinterest

Sa toliko galerija i umetnika čiji portfolio možete pogledati online i uz toliko specijalizovanih sajtova koji nude umetničke printove po pristupačnim cenama izabrati delo baš po svom ukusu nikada nije bilo lakše. To je takođe i sjajna prilika da podržite mlade umetnike koji su na početku svoje karijere. Bitno je samo da odvojite malo vremena za guglanje i da se pustite kao Alisa u taj čaroban svet.

Vintidž komadi

Copyright Pinterest

Copyright Pinterest

Sve je više sajtova, ali i Instagram profila koji nude originalne stare komade koji su u dobrom stanju i koji vas mogu dobro poslužiti i u godinama koje idu. Budući da trendovi naginju sedamdesetim i osamdesetim godinama, neki zaboravljeni komadi nameštaja su iznenada iskočili u prvi plan. Ono što je najbolje od svega jeste činjenica da ukoliko se ne radi o nekim kultnim modelima, cene su umerene i sve što vam je potrebno jeste oštro oko i brzi prsti da prvi zgrabite nameštaj koji se pojavljuje u ponudi pošto se radi o limitiranom broju. Ukoliko ste vešti sa DIY projektima to može biti i prilika da uposlite prste i spasite neki komad koji nije u sjajnom stanju i udahnete mu novi život.

Eklektika

Copyright Pinterest

Copyright Pinterest

Copyright Pinterest

Copyright Pinterest

Minimalizam šta to beše? Otkad smo prešli na maksimalnu stranu sveta ne možemo ni da zamislimo da smo živeli u blistavo belim enterijerima ispunjenim skandi vajbom. To nije loše, ali mix and match sistem je još bolji! U 2021. godini nećemo igrati na sigurno kada je enterijer u pitanju i ne plašimo se rizika. Slobodno mešajte teksture, nijanse i printove sve dok ne dobijete svoju dobitnu kombinaciju i prostor ne personalizujete baš po svom ukusu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: buro247.rs