Stručnjaci otkrivaju kako da se, u samo četiri koraka, otarasimo mirisa kućnih ljubimaca u kući

17.08.2022 | 10:23

Autor: Z.A.S.

Ovo zaista svako može da uradi, a ne zahteva ni previše vremena

Copyright Unsplash

Koliko god da volimo naše ljubimce, sigurno je da niko ne voli da dom počne da mu miriše na krznenog prijatelja.

Eksperti za čišćenje podelili su rutinu u četiri koraka, kako bismo osigurali da će prostor u kome živimo uvek biti svež i prijatan.

- Vaša kuća zapravo ne smrdi od njihove dlake, nego od peruti koja je svuda. To je slično kao sa ljudskom peruti, i to je nešto što se svakodnevno ljušti sa životinja - rekla je ekspertkinja.

Prvo što treba da uradite jeste da očistite svaku vodoravnu površinu u svojoj kući, što podrazumeva i lajsne, priključke za napajanje, kao i prozorske trake.

Nakon toga, očistite filtere za vazduh i izduvne ventilatore. Treća stvar koju treba da uradite jeste da se skoncentrišete na zidove u svom domu, što podrazumeva da morate da obrišete pražinu i da operete celu površinu svojih zidova.

Kada sve ovo budete uradili, uklonićete elemente koji stvaraju neprijatan miris, međutim, tada ostaje još jedan važan korak.

Profimedia
 

- Morate da očistite filter usisivača, inače ćete samo vraćati smrdljivi vazduh. To je zaista važan korak koji mnogi zaboravljaju - dodala je.

Takođe, mogli biste i da pospete sodu bikarbonu po svim površinama od materijala, kao što su tepisi i garniture i da zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširite po celoj površini. Zatim ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu, a onda ujutru usisivačem usisajte prašak sa svim površina.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam