Neprijatni mirisi neće otići iz doma ako ih lepo zamolite, ali hoće uz 4 supertrika

24.10.2020 | 12:29 >> 12:38

Autor: Z. Antonijević

Bez upotrebe hemije

Copyright Pixabay

Ponekad nismo ni svesni da naša kuća ima miris, ali naši gosti svakako će to odmah primetiti, baš kao što vi odmah osetite „miris kuće“ u koju prvi put ulazite. Kada se pomenu neprijatni mirisi, misli nam odmah skrenu u kupatilo, a nije ono jedini prostor u stanu gde stanuju mirisi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Dozvolite deci da vam pomognu u kući, samo im dajte zadatak primeren uzrastu

Mogu se javiti svuda – u kuhinji nakon pripreme hrane, posebno nakon dinstanja crnog i belog luka, ali i u spavaćoj sobi ujutru, posebno u sobi u kojoj spavaju tinejdžeri, koji često odlažu čarape na policu za knjige. Smrad cigareta nećemo da pominjemo, pušačima ne smeta jer ga ne osećaju, a njega je gotovo nemoguće neutralisati. Iako je na tržištu mnogo proizvoda za svež, mirisan i čist vazduh u kuć, svi su puni hemikalija, brzo se troše i nisu jeftini.

Naravno, prvo i osnovno pravilo za kuću bez mirisa jeste da provetravate prostorije što češće iako je počela grejna sezona.

A ima još nekoliko načina da brzo osvežite vazduh u kući – i to prirodnih.

Mogu da pomognu mirisne sveće koje ne morate da palite samo za romantičnu večeru.

Pošto smo već pomenuli grejna tela, a ovo je vreme kada uzimamo puno mandarina, pomorandži i limuna – koru tog voća nemojte bacati, već je stavite na radijator ili drugo grejno telo. Kuća će vam odmah zamirisati na jug i biće vam toplije. A vazduh svež.

Copyright Pixabay

ČITAJTE I: Pustite decu da crtaju po zidovima, jedno sredstvo za ulepšavanje skida čak i trajni marker

Neprijatne čestice vazduha može da rastera i ovaj trik: skuvajte u vodi koru limuna i, kada se ohladi, procedite tečnost i sipajte je u raspršivač.

Za malo neprijatnije mirise, koji uglavnom žive u WC-u, potrebno je da pomešate 50 ml medicinskog alkohola i 50 kapi bilo kog eteričnog ulja u plastičnom raspršivaču, te da potom dodate 300 ml vode. Nakon nužde i pre upotrebe protresite bočicu. I neprijatni mirisi nestaju.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam