Stručnjaci otkrivaju: Korova možete da se rešite uz samo jedan prirodan proizvod

01.05.2022 | 12:49

Ubija korov čim dođe u dodir s njim

Copyright Profimedia

Lepo i toplo vreme mnogi od nas koriste da urede svoje bašte i vrtove. Međutim, jedan od najvećih problema predstavlja nam korov, jer je uporan i nije ga se lako rešiti. Čupanje rukom traje dugo, a hemijska sredstva nisu uvek dobro rešenje.

Čini se da se neželjeni korov uvek pojavi tamo gde najmanje želimo - između pukotina terase ili pločnika. Zato je jedna stručnjakinja za biljke i vrtlarstvo otkrila jeftino rešenje za uništavanje korova.

Obeshrabrujuće je videti da su sati teškog rada u vrtu uništeni zbog dosadnog korova koji kao da niče niotkuda.

Profimedia
 

Na tržištu postoji mnoštvo komercijalnih proizvoda koji će ga brzo ubiti, ali većina ih sadrži štetne hemikalije, ali vam može pomoći – alkoholno sirće. Ne samo da je alternativa bez hemikalija, već ćete uštedeti na kupovini skupih sredstava, objasnila je. 

Prema njenim rečima, kiselina u alkoholnom sirćetu ubija korov i gotovo sve s čim dođe u dodir pa je odlično rešenje za uklanjanje korova na terasi, ali baš i ne za travnjak; jer može i njega uništiti.

Stručnjaci preporučuju stavljanje sirćetu u bocu s raspršivačem i prskanje po listovima i stabljikama korova. Sirćetna kiselina, naime, vuče vodu iz korova što uzrokuje njegovo sušenje i propadanje. Ipak, duboko korenje neće skroz uništiti pa je važno da korov potpuno izvučete van, kako biste izbegli da ponovo nikne.

Najbolji deo je što se litre sirćeta mogu kupiti za mali delić cene sredstva protiv korova, tako da će trajati dosta duže od komercijalnih sredstava.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam