Kako izvući neprijatan miris iz peškira: Trikovi koji nisu skupi i provereno deluju

03.04.2022 | 20:50

Znate onaj osećaj kad posle prijatnog jutarnjeg umivanja uzmete peškir, počnete nežno njime da tapkate po licu i... zgrozite se zbog mirisa

Copyright Pexels

Znate onaj osećaj kad posle prijatnog jutarnjeg umivanja uzmete peškir, počnete nežno njime da tapkate po licu i... zgrozite se zbog mirisa i poželite da ga bacite? Postoji jednostavan način da eliminišete miris vlage.

Zadržavanje vlage u peškirima dovodi do toga da oni više ne mirišu prijatno, a često se jak smrad oseća i nakon pranja.

Obično tada odlučujemo da bacimo peškire i kupimo nove, što može da bude prevelika investicija ako menjate mnogo peškira odjednom.

Srećom, postoje vrlo jednostavni i dokazano efikasni načini da se starim peškirima vrati svežina i da se iz njih izvuče vlaga. Obavezno ih probajte!

Pixabay
 

 

Trik sa alkoholnim sirćetom

Prvi sastojak koji vam u tome može pomoći jeste sirće, i to ono najobičnije alkoholno. Ubacite peškire u mašinu i umesto praška ili deterdženta za veš, sipajte jednu šoljicu sirćeta. Uključite program za otkuvavanje i pustite da radi.

Nakon što veš-mašina opere peškire, izvadite ih i dobro protresite nekoliko puta, pa ih vratite u bubanj. Zatim sipajte željenu količinu praška ili deterdženta, a umesto omekšivača stavite još malko alkoholnog sirćeta.

Ponovo uključite program za otkuvavanje veša.

Nakon što su peškiri oprani, lepo ih okačite da se suše, a još bolji efekat biće ako imate mašinu za sušenje.

Trik sa sodom bikarbonom

Svačiji omiljeni sastojak za prirodnu kućnu higijenu — njegovo visočanstvo soda bikarbona — može koristiti i ako vam se u peškirima zadržava uporan miris vla

Sve što je potrebno jeste da u fioku u koju sipate prašak ili deterdžent stavite pola šolje sode bikarbone, koja je poznata kao efikasna u otklanjanju svih nečistoća i masnoća. Zatim uključite program za otkuvavanje, pa kad završi, izvadite peškire, tresnite ih i vratite u mašinu.

Potom sipajte prašak ili deterdžent i opet ih operite na programu za otkuvavanje.

 

Pexels
 

 

 

Šta je bolje?

Ova oba metoda pokazala su se kao izuzetno korisna, a ukoliko je neprijatan miris vrlo uporan i prejak, onda najpre izvedite trik sa sirćetom, pa potom i sa sodom bikarbonom. Najvažnije je da izbegavate upotrebu omekšivača jer će oni lišiti peškire njihove čvrstoće.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/04/01/64c4e9aeb45738d81958c705/uhd/64c4e9aeb45738d81958c705.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958c705",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/985061_th_1648907657.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam