Želite da vaša garderoba miriše dugo nakon pranja? Isprobajte neki od ovih trikova

20.01.2022 | 14:28

Produžite svežinu i miris garderobe i do nekoliko nedelja

Copyright Pexels

Oprali ste odeću, koristili omekšivač, ali lep miris brzo je "ispario", pogotovo nakon što su neki komadi malo duže stajali u ormaru.

Postoji nekoliko načina, odnosno trikova, pomoću kojih možete da produžite svežinu i miris oprane odeće za nekoliko dana, a uz neke trikove miris će trajati i mesecima.

Pexels/ Andrea Piacquadio
 


1. Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete nikako oštetiti ni zamastiti omiljene stvari. 

2. Mirišljive jelkice za automobil

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u fioku. Mirisaće mesecima.

3. Zrna kafe

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kafe će proširiti svoj miris. Napunite malu posudicu zrnima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojim ste je prekrili i stavite u ormar. Menjajte ih jednom mesečno.

Pixabay
 


4. Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, garderobu možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za veš - tokom zadnjeg ciklusa pranja - ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

5. Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas koriste je stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što treba da uradite jeste da ga zamotate u papirni ubrus ili samo jednostavno ubacite ga u ormar u originalnom pakiranju.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Večernji list