Kuvanje heljde bez kuvanja: Evo šta je potrebno da uradite da biste dobili isti efekat

17.12.2021 | 13:50

Da li ste čuli za kuvanje na pari?

Copyright Pixabay

Šta radite sa heljdom?

Pretpostavljamo da je, između ostalog, i kuvate?

A šta ako bismo vam rekli da to nije neophodno?

Zaista nije šala, postoji druga metoda, a heljda se, takoreći, sama kuva.

Ova metoda se zove kuvanje na pari, odnosno zaparivanje.

Šta je potrebno da uradite?

Opranu heljdu prelijte istom količinom vrele vode. Zatim činiju umotajte u peškir i ostavite je da odstoji sat-dva (u zavisnosti od količine).

Ukoliko ima dosta heljde, možete da je ostavite i preko noći, a možete i da joj dodate svoje omiljene začine.

Rezultat će biti isti kao da ste je skuvali.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam