Recept dana: Pileća čorbica sa pavlakom - topla, kremasta i neodoljiva

20.10.2021 | 06:08

Uvek rado viđena na trpezi

Copyright Pexels

Kašiku u ruke uživajte u neponovljivom ukusu bogate domaće pileće čorbice.

Ovu ukusnu i zdravu pileću čorbicu svi vole. Idealna stvar kod čorbica je što sutradan budu još ukusnije.

Stoga, obradujte i sebe i ukućane jer ova čorbica prija u svako doba, i leti i zimi. 

Sastojci:

  • pile od 1 kg
  • 4 manja krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 1 glavica crnog luka 
  • 1 paradajz
  • 100 ml pavlake za kuvanje 
  • nekoliko zrna bibera
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • so po ukusu
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika peršunovog lista
  • 2 kašike ulje
  • 1 lovorov list

Priprema:

Očišćeno i oprano pile stavite da se kuva u posoljenoj vodi sa biberom u zrnu i listom lovora.

Povrće očistite, iseckajte ga na kolutove ili kockice i propržite ga na malo ulja.

Kuvano pile očistite od kostiju, meso iseckajte i dodajte proprženom povrću. Nalijte proceđenom vodom u kojoj se kuvalo pile i kuvajte još 20 minuta.

Začinite biberom i biljnim začinom, a na kraju dodajte seckani peršun i neutralnu pavlaku.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/10/01/64c4e9aeb45738d81958cb9c/hd/64c4e9aeb45738d81958cb9c.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cb9c",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/1581-685-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: D. R.