Recept dana: Mafini s jajima i slaninom – savršeni za najbrži doručak, naročito ako ne volite ponedeljak

04.10.2021 | 06:08

Vikend traje kratko, a mafini sa slaninom i jajima pamte se dugo i prave često

Copyright Profimedia

Ukoliko ne volite da stojite pored šporeta da biste pripremili doručak, ovo je jednostavno rešenje za vas. Skratite vreme pored štednjaka i napravite savršene mafine sa jajima i slaninom.

Sastojci:

  • po potrebi tankih kora za pitu (ali ne mora)
  • 6 šnita slanine ili pršute
  • 100 g mocarele ili nekog drugog sira po izboru
  • malo origana
  • 2-3 kašike paradajz pelata ili kečapa
  • 6 jaja
  • po potrebi ulja

Priprema:

1. Kore isecite na kvadrate, pa ih složite u podmazan kalup za mafine. Otprilike treba staviti četiri kvadrata u svaki kalup, zatim malo premažite uljem pa staviti kašiku dve paradajz pelata ili kečapa.

2. Pršutom ili slaninom obložite stranice svakog kalupa, staviti u sredinu mocarelu ili narendani sir po želji, dodajte malo origana i na kraju razbijte u svaki po jedno jaje.

3. Pecite nekoliko minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Vreme pečenja zavisi od rerne i od toga da li volite mekše ili tvrđe pečena jaja – za oko sedam minuta jaja će biti rovita, a 10 minuta tvrdo kuvana.

4. Servirajte uz jogurt, kiselo mleko ili salatu ili pak prilog po želji, piše najžena.rs.

Bon appetit!

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Z. A.