Recept dana: Zasladite vikend sočnim čizkejkom sa suvim grožđem i prelivom od čokolade

03.10.2021 | 06:08

Priprema je jednostavnija od klasičnog čizkejka, a ukus fenomenalan

Copyright Printscreen/YouTube, Alan Creative

Čizkejk sa dodatkom suvog grožđa i prelivom od čokolade je popularna i jednostavna poslastica. Priprema je brza i laka, a užitak zagarantovan. Najteže će vam biti da sačekate da se ispeče, jer je miris kolača neodoljiv.

Pripremite sastojke, kecelju i varjaču i krenite sa pripremom.

Sastojci: 

  • 500 g mladog sira
  • 100 g maslaca
  • 3 jaja  
  • 150 g šećera
  • 50 g suvog grožđa
  • kora od 1 limuna
  • 1 kašika skroba
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • prstohvat soli

Glazura:

  • 50 g maslaca
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike kakaa
  • 5 kašika slatke pavlake

Priprema:

Odvojte žumanca od belanaca, pa u žumanca dodajte sir, maslac i šećer. Umutite štapnim mikserom da se dobije homogena smesa. Dodajte potom skrob, suvo grožđe, koricu limuna i ekstrakt vanile pa umešajte špatulom. U belanca dodajte prstohvat soli pa umutite mikserom. dodajte umućena belanca prethodnoj smesi pa dobro sjedinite špatulom. Smesu zatim izručite u kalup, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 60-70 minuta na 160 stepeni.

Gotov kolač izvadite iz kalupa, okrenite naopačke i stavite na rešetku dok pripremate glazuru. Istopite maslac na šporetu ili u mikrotalasnoj, dodajte šećer i kako pa dobro sjedinite. Dodajte slatku pavlaku, umešajte pa prelijte kolač, piše Stvar ukusa.

Bon appetit!

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: D. R.