Recept dana: Ukusna piletina sa cimetom za koju će vam tražiti repete
24.09.2021 | 06:08
Cimet smo navikli da koristimo isključivo za poslastice, ali ova kombinacija ukusa će vas oduševiti
Mana ovog jela je što kad ga probate ne znate kad je dosta i ukućani će želeti da im ovakav ručak pravite svakog dana.
Cimet ima specifičan ukus, jedan je od najaromatičnijih začina, najčešće se upotrebljava u kolačima, ali se stavlja i u slana jela.
Za ovaj ručak vam nije potrebno ni puno sastojaka, ni puno vremena, te vam tako neće biti problem da svoje najdraže obradujete kolačem medeno srce.
Sastojci:
- 6 pilećih bataka
- kašikica cimeta
- 1 limun
- so
- biber
- muskatni oraščić
- ulje
Priprema:
Batake posuti cimetom.
Iscediti sok od limuna pa preliti, narendati koru, posoliti pa pobiberiti, nastrugati pola muskatnog oraščića. Dodati malo ulja, dobro promešati pa ostaviti preko noći u frižideru.
Ispržiti na ulju ili zamotati u aluminijumsku foliju pa peći u rerni.
Uz ovu aromatičnue piletinu odlično ide pire krompir, pomfrit, bareno povrće, razne vrste salata.
Bon appetit!