Recept dana: Može i bez brašna, prezli i jaja - pohovana piletina na potpuno drugačiji način
03.09.2021 | 06:08 >> 07:05
Isprobajte novi način pripreme omiljenog jela
Sumnjamo da postoji osoba koja ne voli pohovanu piletinu. Sada možete da isprobate potpuno novi način pohovanja jer ne morate više da umačete u brašno, jaja, pa prezle.
Pileće filee možete da marinirate u fantastičnom umaku od kisele pavlake, a zatim uvaljate u poseban poh koji ste sami napravili od hleba i belog luka. Ako kao prilog napravite krompir pire ili hrskavi pomfrit dobićete ručak kojem niko neće moći da odoli.
Naš predlog je da sve poslužite sa zelenom salatom i rukolom sa kuglicama od sira.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 200 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 ml soja sosa
- so, biber, začinska paprika
- 3 tost hleba
- malo svežeg peršuna
- 1 kašičica limunove kore
Priprema:
Tost hleb, peršun, limunovu koru, iseckani beli luk izblendirajte. Piletinu izlupajte, a onda pomešajte pavlaku, soja sos, maslinovo ulje i začine.
Prelijte sos preko mesa, pa marinirajte oko sat vremena. Zatim meso uvaljajte u smesu sa hlebom i ređajte na pleh obložen pek papirom.
Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
Bon appetit!
Pročitajte još